Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 03.12

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 03.12

Добро утро в петък!

Доминация на Биткойн: 40.97%

 Цена на Биткойн: $56 790

Обем търговия за последните 24 часа = $113.03 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 31 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.62T 0.11%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.072T -0.37%
Пазарна Капитализация на Етериум 542B -0.23%
Пазарна Капитализация на DeFi 162B -25.31%

Blockchain.com създава NFT пазар

Изглежда ентусиазмът на крипто борсите по темата NFT не е към своя край. Вчера в броя говорихме за FTX US, която даде достъп на своите клиенти до Етериум NFT-та, освен NFT-та на Solana.

Сега Blockchain.com съобщи, че ще създаде NFT пазар, чрез който клиентите ще могат да купува, продават и държът Етериум NFT-та. От компанията казаха, че услугата ще е налична до седмици.

„Искаме да направим достъпа до пазара на NFT толкова лесен, колкото и достъпа до крипто пазара“, се казва в съобщението на крипто фирмата. „С пазара на Blockchain.com NFT ще можете да разглеждате, купувате, продавате и съхранявате сигурно NFT, без изобщо да напускате своя портфейл на Blockchain.com.”

Blockchain.com има близо 80 млн портфейла. За сравнение MetaMask наскоро сподели, че има около 21 млн активни клиента на месец. Ако Blockchain.com могат да направят дори фракция от потребителите си NFT фенове, това може да е сериозен бизнес за фирмата.

 

Биткойн DeFi проекта BadgerDAO хакнат за $120 млн

BadgerDAO е DAO (децентрализирана автономна организация), която работи по DeFi на Биткойн. Проектът е станал жертва на загуби от $120 млн, поради хакерска атака.

Според данни на PeckShield точната сума на откраднатите средства е $120.3 млн.

Куп потребители са имали зададен адрес, до който да достигнат средствата им. След като проблемът е бил идентифициран, екипът е замразил всички премествания на средства.

В резултат на хака вчера родният токен на DAO-то, BADGER, спадна с 20.9%. 

 

Facebook няма да забранява крипто рекламите

Facebook се насочи към метавърс, а в резултат на това започна и промяна по политиките си. Социалната медия, която свързва милиони хора по света, вече няма да забранява крипто рекламите. 

„Правим това, защото пейзажът на криптовалутите продължи да се развива и стабилизира през последните години и има повече правителствени регулации, които определят по-ясни правила за тяхната индустрия“ - каза компанията. (Реално правителствените регулации не са достатъчно ясни по отношение на крипто въпроса.)

Facebook, която наскоро промени името си на Meta, постави забрана за крипто рекламите през 30 януари 2018. Целта тогава беше да предпази хората, което се доверяват на социалните медии за източник на информация.

С плановете си към метавърс и криптовалутата Diem, Facebook затвърди своята крипто амбиция.

 

Defiance пуска крипто ETF, който следи NFT и крипто фирми

Defiance ще пуска свой NFT ETF, който ще следи цената на блокчейн и NFT свързани компании. ETF-ът ще носи името The Defiance Digital Revolution ETF—NFTZ. 

Фондът ще е “страхотен начин за инвеститорите да получат достъп не само до аспекта на бързо развиващата се блокчейн технология на дигиталния свят, но и до компании, участващи в ренесанса на NFT” - каза Sylvia Jablonski, CIO на Defiance.

Според Jablonski компаниите, които ще бъдат включени в ETF-а, са ключови играчи при разработката на Web 3.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога