Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 03.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 03.08

Добро утро в началото на седмицата. През уикенда Биткойн достигна нови висоти в над $40 000, въпреки че сега цената е отново под тях. А сега нека разгледаме и последните крипто новини.

Доминация на Биткойн: 46%

 Цена на Биткойн: $38 800, -2.4%

Обем търговия за последните 24 часа = $75 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 48 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.58T -1.80%
Пазарна Капитализация на Биткойн 727B -2.73%
Пазарна Капитализация на Етериум 297B -1.18%
Пазарна Капитализация на DeFi 79B -8.29%

 

Маями стартира своя криптовалута

Преди време кметът на града се зарече да направи Маями “Биткойн столицата на света”. Изглежда плановете му се движат в права посока, понеже в града се състоя Биткойн конференцията през юни, а сега Маями ще пусне и своя криптовалута. Тя ще се казва MiamiCoin и чрез закупуването ѝ, всеки ще може да инвестира в града. Събраните пари ще се използват за финансиране на инфраструктурни проекти.

 

NFT платформата OpenSea с обем на търговия от $95 млн за два дни

За изминалия уикенд обемът на транзакциите, преминали през OpenSea, се е повишил близо пет пъти, спрямо търговията, извършена за цялата 2020. През последните дни NFT пазарът се изстреля, начело с колекцията CryptoPunks, която отбеляза ръст от 54%. 

 

Клиентите на Square са закупили $2.7 млрд в Биткойн през Q2

Компанията за дигитални разплащания Square, ръководена от CEO-то на Twitter Jack Dorsey, публикува, че клиентите на Cash App са закупили Биткойн за $2.72 млрд за Q2 2021.

„Докато приходите от Биткойн бяха $2,72 млрд през второто тримесечие на 2021 г., като са се увеличили приблизително 3 пъти на годишна база, брутната печалба от Биткойн е само $55 млн, или приблизително 2% от приходите.“ - пише компанията в писмото до акционерите.

За сравнение Square имаше $3.51 млрд приходи и $75 млн брутни приходи от продажбата на Биткойн за Q1 2021. Като причина за по-ниските резултати може да посочим спада в цената на криптовалутата през май.

 

Китай продължава да преследва криптовалутите

Централната банка на Китай реши своите приоритети за следващата половина на годината. Няколко дни след това Банката сподели, че ще “поддържа силен натиск върху hype-а за търгуване на дигитални валути”. Това е част от политиката на страната против развитието на крипто индустрията. През май един от вицепрезидентите на страната обяви мерки срещу Биткойн, след което започна и затварянето на фермите за добив на криптовалути в някои провинции в страната.

 

Биткойн е масово теглен от централизираните крипто борси

Биткойнът, който излиза от крипто борсите и се премества в студени портфейли, бележи ръст. Според данни на Glassnode, бройките на преместената криптовалута се е увеличила до 100 000 за месец. Glassnode предполага, че само 13.2% от циркулацията на Биткойн в момента се държи от борсите. 

 

Philipp Plein приема плащания с Биткойн

Дизайнерската компания сподели, че приема плащания с Биткойн. Това е част от нарастващата адаптация на криптовалутите.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога