Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 04.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 04.08

Добро утро в средата на седмицата. Какво ни е подготвила крипто индустрията? Ето ги и последните най-важни новини.

Доминация на Биткойн: 45.81%

Цена на Биткойн: $38 146

Обем търговия за последните 24 часа = $71 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 30 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.56T 0.84%
Пазарна Капитализация на Биткойн 716B -4.31%
Пазарна Капитализация на Етериум 293B 9.62%
Пазарна Капитализация на DeFi 80.52B 4.39%

 

Крипто борсата FTX пуска NFT платформа за спорт

Борсата, ръководена от Sam Bankman-Fried, си партнира с Dolphin Entertainment, за да създаде NFT платформа за спорт и развлечения. Новината бе съобщена от Fried в Twitter. Платформата също ще включва филми, музика, телевизия и игри. 

 

Етериум ще изпревари Биткойн: CEO-то на Pantera Capital

В навечерието преди ъпдейта Лондон, CEO-то на Pantera Capital Dan Morehead, предсказа, че новите промени в кода на Етър ще му помогнат да изпревари Биткойн. 

Като нова валута Етериум има повече потенциал от Биткойн, каза Morehead по време на Reuters Global Markets Forum в понеделник. Според него EIP-1559 ще помогне на валутата да заприлича на актив с ограничено предлагане, което ще увеличи и цената.

 

Австралийската крипто борса CoinJar си партнира с Mastercard за крипто карта

Mastercard изглежда има желание да увеличи възможността за разплащания с криптовалути. В новото си партньорство с австралийската крипто борса CoinJar, Mastercard ще позволи на клиентите на ексчейнджа да използват крипто в ежедневието си. В блога на CoinJar се съобщава, че картата ще позволи крипто разплащания „навсякъде, където се приема Mastercard“. Картата ще бъде достъпна и чрез Apple Pay и Google Pay и ще поддържа 30 криптовалути, сред които Биткойн, Етериум и Рипъл.

 

Проучване: високо търсене на плащания с крипто

Явно не само австралийците са заинтересовани от крипто разплащания. Проучване, направено от Pymnts, разделя групите на участниците на притежаващи и непритежаващи дигитални активи. То показа, че 93% от притежаващите криптовалути, проявяват интерес да плащат с тях, а 59% от потребителите, които все още нямат крипто, имат намерение да ги използват за разплащане в бъдеще. Проучването е проведено между 8 000 души в САЩ.

 

Sberbank да деблокира акаунтите за Биткойн търговия: нареждане на Съда в Свердловск, Русия

Съдът на Свердловск, четвъртият най-голям град в Екатеринбург, е наредил на банката Sberbank да премахне блокирането на търговия с Биткойн. Банката е един от противниците на дигиталните активи. CEO-то Herman Gref на институцията определя Биткойн като най-рисковия вид инвестиця.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога