Регистрация

Как да проведем "Разговорът" за криптовалути с родители и nocoiner-и

Как да проведем "Разговорът" за криптовалути с родители и nocoiner-и

Как да обясним криптовалутите на родителите си

Родителите (и nocoiner-ите) хвърлят ли ви странен поглед, когато започнете да говорите за крипто? Реагират ли със скептицизъм, подигравки или презрение, когато се опитвате да обясните революционния характер на технологията или огромния потенциал за финансова свобода и приобщаване? Всичко е наред, ние сме тук, за да ви помогнем.

Събрахме удобен списък с отговори на често задаваните въпроси и потенциални неправилни предположения на вашите родители ( и приятели nocoiner-и) относно крипто, за да можете да премахнете напрежението от семейните вечери и да разясните тази материя на разбираем език за тях.

 

Нека се потопим направо.

 

1. Не е истинско.

Крипто е много реално, просто не е осезаемо.

Криптовалутите представляват софтуер, като Gmail или Photoshop. Когато получите имейл, няма съмнение, че е истински. Същото е и с тях, вие може да погледнете блокчейна, за да видите своя крипто актив (който е обществено достъпен и изненадващо лесен за гледане).

 

2. Какво е блокчейн?

Блокчейнът е просто запис на транзакции.

Това е начинът, по който функционират криптовалутите, което ги прави специални. Нито един централен орган не управлява блокчейн. Той се поддържа от хиляди независими участници по цял свят, които са финансово стимулирани да го поддържат последователно и точно.

 

3. Биткойнът не е пари.

А) Това не е вярно. Б) Това не е от значение и В) Биткойнът има реална стойност.

На първо място, можете да използвате биткойн за закупуване на стоки и услуги. Второ, защо има значение дали биткойнът е пари или не? Златото пари ли е ? Това, което наистина е важно, е дали има стойност или не, като разбира се има. Защо има стойност е изключително сложен отговор, но за да ви разберат, може да отговорите: Биткойнът е оскъден, сигурен и заедно с множество други невероятни характеристики, става широко приет по целия свят като съхранител на стойност. Просто кажете на родителите си да попитат - Пол Тюдор Джоунс, Стенли Дръкенмилър или Том Брейди.

 

4. Това е лошо за околната среда.

Крипто индустрията води трансформацията за зелената енергия.

Хората 'копаят' валутите, за да печелят пари. Енергията е един от основните им разходи. Когато могат да намерят по-евтина, възобновяема енергия, те се стимулират да го направят. Повече от три четвърти от инвеститорите в криптовалути, активно инвестират във и използват възобновяеми енергийни източници.

 

5. Правителствата просто ще ги забранят.

Повечето правителства са приятелски настроени към тях и признават, че индустрията е твърде голяма, за да бъде забранена.

Всъщност много правителства признават ползата от криптовалутите и работят активно с лидерите в индустрията за въвеждане на интелигентни регулации - като например с Kraken Bank. Някои правителства може да изглеждат недружелюбни, но бързо научават как те могат да подобрят международната им конкуренция и националната сигурност. 

 

6. Криптото се използва от престъпници.

Всъщност не, използва се предимно от обикновени хора.

Разбира се, престъпниците винаги ще се стремят да използват авангардни технологии за извършване на престъпления, но по -голямата част от хората, които използват крипто, са нормални, спазващи закона граждани. Реномираните компании за криптовалути (като Altcoinsbg) спазват разпоредбите и проактивно работят, за да спрат престъпниците да използват техните платформи.

 

7. Те са твърде скъпи.

Единичната цена на основните валути вече може да е високи, но можете да купите криптовалути и само за 10$.

Повечето валути се делят на 100 млн. частици - наречени сатошита, по модел на биткойнът. Лесен начин да мислите за това е като стотинки, никели, центове и четвъртинки, които съставляват долар.

 

8. Можете да ги загубите завинаги.

В редки случаи, но има много начини да възстановите криптовалутата си или да работите с трета страна, да я държат за вас.

Може да ги загубите, но това е изключение, а не норма. Крипто борсите с високо ниво на сигурност могат безопасно да държат вашите активи, вместо вас.

 

Криптовалутите са все още доста нова технология и понякога може да се чувства твърде сложна или страшна, особено за възрастните хора. Разумно е родителите ви да не го разбират в началото. Спокойно ги предразположете за „Разговора“ и смятаме, че те ще бъдат също толкова развълнувани от това, колкото и вие.

 

Източник: Kraken.com

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога