Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 06.01

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 06.01

Добро утро в четвъртък!

Доминация на Биткойн: 37.50%

Цена на Биткойн: $43 187

Обем търговия за последните 24 часа = $129 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 15 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.17T -7.91%
Пазарна Капитализация на Биткойн 816B -6.84%
Пазарна Капитализация на Етериум 412B -9.16%
Пазарна Капитализация на DeFi 148B -8.14%

Доминацията на Биткойн достига най-ниски нива от 2018

Доминацията на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация продължи да пада, като достигна най-ниските си нива от години. Според CoinGecko тя е 37.5%.

Последно коефициентът е бил толкова нисък през 2018, виждайки нива от 33%.

Пазарната доминация представлява дела на пазарната капитализация на Биткойн от останалата част от крипто маркета. В момента общата капитализация на криптовалутите е $2.17Т.

Причините за намаляването на доминацията на Биткойн са свързани с нарастващата популярност на алткойните. Те дават по-големи шансове за бързи печалби на малките инвеститори, докато Биткойн се е доказал като главна криптовалута. Големите печалби обаче са съпроводени и с поемането на по-големи рискове.

Втората популярна криптовалута Етериум има доминация от 18.89%. Числото продължава да нараства, като основателната причина са DeFi протоколите и ръстът на NFT.

 

OpenSea получи оценка от $13.3 млрд

Най-големият пазар на NFTта съобщи, че е получил финансиране от $300 млн. С това последно към момента събиране на капитал от серия С, платформата получава оценка от $13.3 млрд.

Рундът е оглавен от Paradigm и Coatue.

В пост в блога на OpenSea CEO-то Devin Finzer каза, че средствата ще бъдат използвани за разработка, наемане на нови служители, подобряване на обслужването на клиентите и развиване на NFT и Web 3.0.

Само през юли 2020 NFT платформата бе оценена на $1.3 млрд, след като събра $100 млн в серия В. През ноември репорт на The Information оцени OpenSea на $10 млрд.

OpenSea не само е най-големият NFT пазар, а е дом на най-известните в индустрията колекции Bored Ape Yacht Club и CryptoPunks.

 

Крипто плащанията са най-желаните услуги от клиентите на Airbnb

На 2ри януари CEO-то на Airbnb Brian Chesky попита своите последователи в Twitter да споделят идеи за нови услуги в платформата.

От около 4000 предложения, бе установено, че най-желаната услуга е въвеждането на крипто плащания. На второ и трето място стоят ясно показване на цените и програма за лоялните клиенти.

По думите на Chesky Airbnb вече работи над някои от предложенията и ще разгледа останалите от тях.

Това не е първият път, в който Chesky споменава темата криптовалути. През септември 2021 в интервю за Fox Business, той каза, че клиентите питат за крипто разплащания от години.

Chesky добави, че създателят на Coinbase Brian Armstrong, преди е работил за Airbnb и е изключително щастлив да види успеха на крипто борсата.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога