Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 07.04

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 07.04

Добро утро, крипто фенове! Приготвяйте своите Solana токени! 

Доминация на Биткойн: 41.28%

 Цена на Биткойн: $43 451

Обем търговия за последните 24 часа = $117 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 34 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.00T -4.55%
Пазарна Капитализация на Биткойн 825B -4.33%
Пазарна Капитализация на Етериум 386B -4.45%
Пазарна Капитализация на DeFi 151B 6.33%

 

OpenSea листва Solana NFTта

Приготвяйте портфейла (а може и дебитната карта), защото OpenSea вече листна някои от най-известните Solana NFT колекции. 

Слухове за новината имаше още от януари, а миналата седмица платформата обяви за предстоящото партньорство, което вече е реалност. Това обаче не беше всичко, защото NFT може да се закупува и с дебитна/кредитна карта (отново новост от последната седмица).

До момента OpenSea даваше достъп само до Етериум творби. С добавянето на Solana NFT платформата прави колаборация с втората по големина NFT екосистема извън Етериум. 

Едни от най-известните колекции като Solana Monkey Business, DeGods, Degenerate Ape Academy, Aurory и Shadowy Super Coder вече са налични за директна покупка от OpenSea.

Сред главните причини за вълнението е, че Solana има далеч по-ниски такси и по-голям обем на транзакциите спрямо Етериум. Това дава възможност за по-бърза и по-евтина покупка и продажба на дигитален арт. 

 

Binance US оценен на $4.5 млрд, Circle един от инвеститорите 

Binance е най-голямата крипто борса по обем търговия, а Binance US също набира скорост. Дъщерното дружество е получило финансиране от над $200 млн, като сред инвеститорите са Circle, VanEck и RRE Ventures. 

С това последно към момента събиране на капитал, Binance US получава оценка от $4.5 млрд.

CEO-то на компанията, Brian Shroder, сподели, че средствата ще бъдат използвани за разширяване на спот продуктите, създаване на нови услуги и стратегически придобивания. 

Това обаче не е единствената новина от компанията. CEO-то на Binance e сред топ 20 на най-богатите милиардери на света. CZ стои на номер 19 - голям успех, след като през 2021 той стоеше на 1664 място с богатство от $1.9 млрд. 

 

Yellen: “не забелязваме сериозно избягване” на санкциите чрез крипто

Нещата се променят, както и мнението на политиците относно крипто. Председателят на Treasury, Janet Yellen, дълго време бе противник на крипто, но с приемането на Executive order от президент Biden, изглежда становището се е променило. 

По отношение на глобите към Русия тя сподели, че “това е начин, за който се притесняваме, досега не сме забелязали значително избягване [на санкциите] чрез криптовалути”. 

Yellen добави, че използването на крипто за избягване на санкциите на световна сцена “е нещо, което не е лесно да бъде сторено”. 

След като САЩ и Европейският съюз започнаха налагането на глоби, мнозина твърдяха, че именно криптовалутите ще бъдат използвани за прехвърляне на средства. От друга страна прозрачността на блокчейн дава повод всеки да бъде хванат в крачка. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога