Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 08.04

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 08.04

Добро утро в един от дните на Биткойн конференцията в Маями. И разбира се започваме с новина от там. 

Доминация на Биткойн: 40.94%

Цена на Биткойн: $43 557

Обем търговия за последните 24 часа = $82 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 37 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.02T 1.37%
Пазарна Капитализация на Биткойн 827B 0.28%
Пазарна Капитализация на Етериум 391B 1.58%
Пазарна Капитализация на DeFi 153B -0.45%

Peter Thiel е заклет Биткойн фен

Peter Thiel не се интересува от Етериум. По време на Биткойн конференцията в Маями той сподели “лист на враговете” на главната криптовалута. 

Thiel, един от създателите на PayPal, нарече Warren Buffett и неговата компания Berkshire Hathaway “дядо социопат от Омаха”. Към листата са още Jamie Dimon, CEO на JPMorgan и Larry Fink, CEO на BlackRock. 

Според него те управляват бизнеси, които крият институционални и политически пристрастия срещу Биткойн. 

„Централните банки са пред банкрут. Ние сме в края на режима на фиатните пари“, заявиThiel. Той вярва, че Биткойн е най-добрата алтернатива на цялата традиционна финансова система. Въпреки че Етериум е втората най-ценна криптовалута по пазарна капитализация, Thiel каза, че не е сигурен, че той може да запази статута си в дългосрочен план.

„Биткойн и Етериум са тези два крайно противоположни края на спектъра“, каза той, наричайки Биткойн „ниска скорост, висока стойност“ и Етериум „висока скорост“. За Thiel газ таксите на Етериум „трябва да се намалят“, добавяйки, че „трябва да стане напълно изгладен [като система], за да работи“.

 

eToro създава фонд за $20 млн, подпомага NFT създателите

Изглежда, че eToro навлиза в NFT средата. Трейдинг компанията съобщи, че създава $20 млн фонд, който ще подпомага тепърва развиващи се NFT проекти и артисти. eToro.art също ще закупи някои NFTта самостоятелно. 

В съобщението компанията обяви, че вече притежава творби на Bored Ape Yacht Club (BAYC), Crypto Punks, Doodles и World of Women.. 

Всеки може да кандидатства за одобрение и получаване на средства от фонда. Общо $10 млн ще бъдат отделени за подпомагане на новите артисти. 

Guy Hirsch, NFT мениджър в eToro, сподели по време на Биткойн конференцията “искаме [нашите потребители] да бъдат част от тази революция“ в Web 3. Той сподели, че към момента 27 млн потребители използват трейдинг апликацията.

 

Robinhood ще използва Lightning Network за Биткойн транзакции

Още една новина от Биткойн конференцията. Robinhood съобщи, че има планове да добави Lightning Network, за да направи транзитирането на Биткойн по-бързо. Компанията също сподели, че някои потребители от бета крипто листата могат да изпращат и получават криптовалути чрез крипто портфейли. (Опцията е една от най-дългоочакваните от потребителите на Robinhood.)

Lightning е втори слой, изграден на Биткойн, който позволява по-бързи и по-евтини транзакции. 

Robinhood е следващата компания, която да добави Lightning. Наскоро крипто борсата Kraken въведе Lightning Network за всички свои клиенти. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога