Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 09.03

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 09.03

Добро утро в сряда! 

Доминация на Биткойн: 43.02%

Цена на Биткойн: $41 396

Обем търговия за последните 24 часа = $91 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 22 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.83T 6.38%
Пазарна Капитализация на Биткойн 785B 7.96%
Пазарна Капитализация на Етериум 2713B 7.46%
Пазарна Капитализация на DeFi 133B 12.00%

Америка забранява вноса на петрол и газ от Русия 

Освен икономическите санкции и изключването на някои от руските банки от международната финансова система SWIFT, Biden реши да спре вноса на важни суровини от Русия. Той съобщи цялостна забрана за вноса на петрол, газ и енергия от руски произход. 

В резултат на това цената на петрола е скочила до $131 за барел. 

Развитието на сагата накара инвеститорите да търсят по-стабилни активи като злато. Цената му се е повишила до $2 005 за ounce. 

Що се отнася до крипто пазара, той се е повишил с 6.38% за последните 24 часа. Биткойн се търгува на цена от $41 473, а втората по пазарна капитализация криптовалута Етериум - $2 713.

 

Таксите за транзакции на Етериум са най-ниски нива от 6 месеца насам

От година и половина насам таксите на мрежата на Етериум не са нищо повече или по-малко от прекалено високи. Това затруднява транзактирането на мрежата. Но ако имате някой токен, който искате да конвертирате, или ще минтвате NFT, сега може да е подходящ момент. 

Доклад на Arcane Research показва, че таксите са в процес на намаляване и са най-ниските от 6 месеца насам. Според докладът таксата за конвертиране е $15, което е в пъти по-добре от $200, които бяха достигнати през май миналата година. 

Една от причините за спада в цената на таксите е стойността на Етериум. Криптовалутата се търгува далеч от своя рекорд, което пък прави таксата по-евтина. Друга причина за “феномена” може да е по-малкият интерес към мрежата на Етър. С развитието на конкурентни блокчейни като Solana и Avalanche, които предлагат по-ниски такси, част от индустрията се премести. Те забелязват и ръст в NFT проектите си, тъй като NFT изискват по-голяма такса от обикновената транзакция.

 

NFT ъпдейт

Sandbox и World of Women създават общ фонд

Два от най-популярните NFT проекта в мрежата на Етериум обединяват сили. Метавърс играта The Sandbox и известната NFT колекция World of Women (WoW) ще създадат WoW Foundation за $25 млн. 

Целта на проекта ще бъде да накара повече дами да се включат в NFT пространството. Очаква се да се създаде и онлайн академия, която да дава по-задълбочени знания за метавърс и NFT. 

 

Bored Ape Yacht Club дарява $1 млн на Украйна

Украинското правителство вече приема няколко криптовалути, с които да помага на населението си. Това са Биткойн, Етериум, Polkdot и Dogecoin

Към дарителите се включи и втората по популярност NFT колекция на Етериум - Bored Ape Yacht Club (BAYC). Дарени са $1 млн в Етериум, като новината бе публикувана в Twitter акаунта на колекцията. Изпратени са 388.999 Етъра. 

Към момента Украйна е събрала $88 млн от дарения в криптовалути, $7 млн от които в Етър.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога