Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 09.04

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 09.04

 Добро утро! В този прекрасен съботен ден е време за нещо кратко и ясно - нашия крипто ъпдейт! 

Доминация на Биткойн: 41.09%

 Цена на Биткойн: $42 477

Обем търговия за последните 24 часа = $88 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 30 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.97T -2.82%
Пазарна Капитализация на Биткойн 807B -2.55%
Пазарна Капитализация на Етериум 385B -1.80%
Пазарна Капитализация на DeFi 144B 16.90%

Мексиканският милиардер Ricardo Salinas държи 60% от ликвидното си портфолио в Биткойн

Ricardo Salinas е третият най-богат човек в Мексико и в допълнение държи 60% от своето ликвидно инвестиционно портфолио в Биткойн. (Позиции, които са изключително ликвидни, и могат да бъдат обърнати в кеш бързо.)

Salinas е на 154 място по богатство според Bloomberg, като притежава $12.8 млрд. По време на Биткойн конференцията в Маями той сподели, че не притежава облигации - предпочита Биткойн. 

“Имам 60% в Биткойн и акции, свързани с Биткойн и 40% в акции като петрол и газ и миньори на злато” каза Salinas. 

Salinas е глава на Grupo Elektra, мексиканска компания за търговия на електроника. Той е фен на главната криптовалута от 2020, когато постна в Twitter три книги, които си струва да бъдат прочетени. Една от тях е именно “Стандарта Биткойн”.

 

FDIC надига аларма за крипто в писмо до банките 

FDIC или Федералната корпорация за защита на депозитите написа писмо до банките, в което споделя за нарастващи притеснения от крипто активностите на банките. 

„Дейностите, свързани с крипто, могат да представляват значителни рискове за безопасността и стабилността, както и опасения за финансовата стабилност и защитата на потребителите. Освен това тези рискове и опасения се развиват, тъй като свързаните с крипто дейности все още не са напълно разбрани” - казва институцията. 

Дейността на FDIC e свързана с предоставяне на защита на депозитите за банките в САЩ. Ако те не могат да платят задълженията си, FDIC им помага и плаща средствата на депозантите. Към 2021 около 5000 американски банки са сключили договор с институцията. 

Писмото призовава всички банки, които имат намерение да предлагат крипто услуги, първо да известят FDIC. 

 

Near протокол получи финансиране от $350 млн

Near е протокол, който бе роден през май 2020. Основната цел на проекта е преодоляване на проблемите със скалацията, които както всеки крипто фен знае са навсякъде в екосистемата. 

Сега NEAR получи инвестиция от $350 млн, като сред вярващите в проекта са компании като FTX Ventures, Dragonfly Capital и други. Протоколът събра и финансиране от $10 млн през януари. 

В допълнение с развитието на протокола се надигнаха и становища за създаването на стейбълкойн. Потенциалното име според обществото е USN. 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога