Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 09.12

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 09.12

Добро утро в четвъртък!

Доминация на Биткойн: 39.90%

Цена на Биткойн: $49 764

Обем търговия за последните 24 часа = $102 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 29 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.37T -0.04%
Пазарна Капитализация на Биткойн 943B -1.66%
Пазарна Капитализация на Етериум 519B -0.44%
Пазарна Капитализация на DeFi 147B 5.39%

Visa предоставя крипто консултантска услуга

Visa все повече проучва криптовалутите. Това доказа и последната стъпка на компанията в тази сфера - създаването на крипто консултантска услуга.

Финансовият гигант се надява, че новата инициатива ще подпомогне за масовата адаптация на Биткойн и другите криптовалути

„Видяхме съществена промяна в мисленето на нашите клиенти през последната година, от желанието да изследваме и експериментираме с криптовалути, към действително изграждане на стратегия и продуктова карта“ - каза Carl Rutstein, глобален директор на Visa консултации и анализи.

Според компанията разбирането на крипто екосистемата е „жизненоважна първа стъпка“ за финансовите институции.

 

Австралия ще изкара крипто “извън сенките” с нови регулации

Вчера в броя говорихме за Япония, която има планове да регулира всички издатели на стейбълкойни. Сега е ред на Австралия, която иска да изгради регулаторна рамка за крипто борсите. 

Политикът Josh Frydenberg сподели, че повече от 800 000 австралийци притежават крипто под някаква форма. В интервю за 7News Australia той каза, че правителството иска „разширяване на дефиницията на услугите и продуктите, които могат да бъдат регулирани“.

„Изваждаме тази област от сенките и я въвеждаме в обмислена регулаторна рамка, която е водеща в света“ - допълни той. Идеята е крипто борсите да бъдат лицензирани и по този начин да се “предостави сигурност за хората, опериращи в областта”.

 

Биткойн добиващата компанията Foundry стартира пазар за майнинг съоръжения

През последната година глобалната картинка на Биткойн миньорите се промени значително. Китай забрани всякакви действия в сектора, но те не се отказаха и се преместиха в други държави. Една от най-предпочитаните страни е Америка. 

Това е и причината Foundry, американска майнинг компания, да даде началото на пазар за съоръжения за BTC добив.

Услугата ще действа като eBay, като ще свързва стотици купувачи и продавачи на оборудване. 

Foundry също оперира като добиващ басейн (mining pool). Компанията очаква доставка на 40 000 съоръжения през 2022.

 

Index Coop DAO получи финансиране от $2.25 млн

Index Coop е организация, която създава и менажира крипто индекси. Тя получи финансиране от $2.25 млн, водено от Sequoia Capital India, Blockchain Ventures и White Star Capital. С това последно набиране на капитал Index Coop има общо $10 млн само от финансирания. 

Организацията работи като мениджър на активи като създава кошница от криптовалути, в които всеки може да инвестира. Решенията се взимат от притежателите на родния токен на протокола $INDEX. 

 

Това финансиране е важно за индустрията, тъй като развива крипто инвестиционните проекти. Index Coop DAO може да бъде смятан като децентрализиран мениджър на активи.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога