Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 08.12

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 08.12

Честит празник на всички, които все още са студенти или се чувстват такива! Празник е и за крипто пазара, тъй като той започна своето възстановяване след малката си корекция.

Доминация на Биткойн: 40.27%

 Цена на Биткойн: $50 589

Обем търговия за последните 24 часа = $108 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 28 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.37T -0.31%
Пазарна Капитализация на Биткойн 955B -0.89%
Пазарна Капитализация на Етериум 519B 0.23%
Пазарна Капитализация на DeFi 144B -20.32%

Биткойн и Етериум се възстановяват от загубите си

Двете най-големи криптовалути по пазарна капитализация започнаха своя тренд нагоре, след като през миналата седмица претърпяха корекция. Според данни на CoinGecko трендът надолу е премахнало от пазар близо $400 млрд.

В петък Биткойн се търгуваше на нива от $57 000, но цената спадна до нива от $46 000. Същата вълна връхлетя и Етериум, който от $4 600 се търгуваше на $3 800.

В момента на писане Биткойн стои на цена от около $50 000, а Етър - на $4 300.

Освен крипто пазара трендът надолу не подмина и фондовия пазар. Според финансовите анализатори причината e разпространението на варианта Omicron.

 

Eric Schmidt, предишен CEO-о на Google, се присъединява към Chainlink

Chainlink Labs, чийто протокол свързва данни между външни източници с блокчейн, съобщи, че предишният CEO на Google, Eric Schmidt, е част от компанията.

Schmidt е ръководил поста на CEO от 2001 до 2011. След това той е бил технически съветник от 2018 до 2020. 

Той ще подпомага развитието на Chainlink с длъжността стратегически съветник. Schmidt ще дава насоки на екипа, ще намира слабите и силните черти на проекта и ще търси възможности за развитието му.

Миналата седмица един от създателите на крипто проекта на Facebook - Diem, напусна екипа. Дали David Marcus също се е насочил към някоя крипто компания?

 

Rarible дава достъп до NFT-та на Етериум, Flow, Tezos и други

NFT платформата Rarible е в пряка конкуренция с OpenSea, на за разлика от нея, Rarible поема по различна пътечка. Rarible има свой собствен токен, RARI, който дава на потребителите опцията да гласуват за бъдещето на протокола. OpenSea пък мисли да стане публична и да търгува акциите си.

Между двете платформи съществува и още едно разграничение. Rarible работи здраво над идеята да листва и NFT-та на други блокчейни, извън тези на Етериум.

През ноември Rarible даде старт на търговията на NFT-та на блокчейна Flow, който е създаден главно за тази цел. 

В допълнение екипът има интерес и към NFT-та на Tezos, които планира да включи съвсем скоро - от средата на декември. 

Tezos няма същото количество обем на търговия на NFT както Етериум, но платформата дава поле за изява на известния артист XCOPY е изпълнителя от Linkin Park Mike Shinoda.

 

Япония кара издателите на стейбълкойни да се регистрират като банки

Японската финансова агенция, FSA, съобщи в понеделник, че иска да лимитира възможностите всеки да издава стейбълкойни. Издателите на стабилни монети ще трябва да се регистрират като банки и компании, извършващи преводи. 

Според агенцията това ще намали риска за потребителите, които използват тези активи. 

Новите правила значат, че издатели на стабилни монети като Тетър и USDC няма да могат да оперират в Япония, освен ако не се регистрирани пред FSA.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога