Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 18.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 18.09

Добро утро в съботния брой с най-важните новини!

Доминация на Биткойн: 42.20%

Цена на Биткойн: $47 909

Обем търговия за последните 24 часа = $99.74 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 50 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.13T -1.79%
Пазарна Капитализация на Биткойн 901B 0.16%
Пазарна Капитализация на Етериум 405B -3.15%
Пазарна Капитализация на DeFi 131.66B -13.22%

 

PayPal разрешава на британските си клиенти да търгуват крипто

Разплащателният гигант сподели в петък, че вече разрешава на своите британски клиенти да купуват, продават и държат криптовалути чрез своя PayPal акаунт. Потребителите имат достъп до четири от най-известните токени - Биткойн, Етериум, Биткойн Кеш и Litecoin. За да се възползват от услугата обаче, те трябва да са идентифицирали идентичността си в приложението.

Ходът на PayPal е част от поредицата разширяване на крипто услугите на компанията. В края на миналата година бизнесът съобщи, че ще даде на своите американски клиенти да купуват и продават крипто, а малко по-късно разреши и разплащанията с дигиталните активи.

 

Биткойн леджъра Celsius преследван от Ню Джърси и Тексас

BlockFi, компанията за крипто заеми, срещна недоволството на Ню Джърси и Тексас през лятото, като причината бяха високодоходните спестовни акаунти. При тях клиентите депозират крипто и получават лихва. На същия проблем се натъкна и Coinbase, когато миналата седмица SEC каза, че ще съди бизнеса, ако продължава развитието на своя продукт Lend. 

Сега Celsius е в окото на регулаторите от Ню Джърси. Бюрото по ценните книжа на щата е подало сигнал за спиране на високодоходните акаунти до края на октомври. Те дават възможност за далеч по-висока лихва в сравнение от традиционните банки - до 17% възвръщаемост на депозита. В момента стейбълкойнът USDC носи годишна лихва от 8.88%, Етериум и Биткойн - 5% и 6%.

 

Правителството на Ел Салвадор ще бъде разследвано за Биткойн покупките и крипто банкоматите

Сметната палата на Ел Салвадор ще води разследване за правителствените поръчки на Биткойн и крипто банкоматите, според Reuters. 

Според Reuters, Сметната палата е получила сигнал от групата по правата на човека, която носи името Cristosal.

Cristosal е попитала за одит на правителствените поръчки на Биткойн, както и разследване на това как Правителството е финансирало и извършило изграждането на крипто банкоматите. 

Наскоро бе съобщено, че протестите в страната ескалират, като причината не е само приетият наскоро Биткойн закон, а и управлението на Президент Bukele. Той е обвинен в съсредоточаване на власт в ръцете си.

 

Binance наема предходен специалист по Dark Web от Европол

Крипто борсата Binance съобщи, че ще наеме Nils Andersen-Röed, предходен Dark Web специалист от Европол.

„Назначаването на Nils укрепва и без това силен екип от специалисти по сигурността, които работят усилено, за да гарантират, че Binance остава най-сигурната крипто екосистема наоколо“ - каза компанията. 

Неговата главна задача ще бъде фокусирана върху идентифицирането на лошите лица, защитаване на средствата на клиентите и подпомагане на институциите при разследване на случаи.

---------

Заповядайте в новата ни фейсбук група:
и телеграм канал:
В тях ще споделяме всичко най-интересно от света на криптовалутите - новини, анализи, прогнози за цените и пазара, какво говорят графиките, както и какво очакваме да се случи оттук нататук - в бул рън ли сме все още или даунтренда е потвърден?!
Там може да обсъждате всичко и да сте винаги напред с информацията и меме-тата.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога