Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 21.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 21.09

Добро утро в началото на седмицата! Е, крипто не спи - отново движения надолу и нагоре, а сега нека видим за какво точно става дума.

Доминация на Биткойн: 42.53%

 Цена на Биткойн: $42 467

Обем търговия за последните 24 часа = $148 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 27 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.88T -7.12%
Пазарна Капитализация на Биткойн 799B -7.01%
Пазарна Капитализация на Етериум 350B -7.03%
Пазарна Капитализация на DeFi 109.42B 39.08%

 

Разпродажба на крипто пазара

От вчера насам главните криптовалути претърпяха спад, наред с S&P 500 и китайския гигант Evergrande. Evergrande е компания за недвижими имоти, която има сериозни проблеми с нивата си на дълг. 

Биткойн страда от спад с 6.12% за последното денонощие. Цената достигна най-ниска точка в $40,468.33, като Президентът на Ел Салвадор използва момента, за да закупи още от криптовалутата. 

Други криптовалути имаха по-драматичен спад. Solana е надолу с 6% за последните 24 часа и с над 19% надолу за последните 7 дни. Една от главните причини за този сензационен спад бе проблемът в мрежата, който изкара част от нодовете офлайн и бе решен след над 18 часа. В момента мрежата функционира нормално.

Етериум също претърпя корекция от 6.78% за последното денонощие. Криптовалутата обаче наскоро достигна цена от $3600.

 

Coinbase спира своя продукт Lend

Крипто борсата реши да спре разработката на своя продукт Lend. Продуктът имаше за цел да дава лихва от 4% за депозитите на USDC, като в последствие от Coinbase съобщиха, че ще добавят още криптовалути. 

За да е сигурна в прозрачността си с отношенията с регулаторите, Coinbase водеше разговори с регулатора SEC в продължение на шест месеца. Преди две седмици обаче, органът е казал, че ще съди Coinbase ако продължи развитието на Lend. 

Така до вчера, когато компанията потвърди, че спира работата си над Lend. “Докато продължаваме работата си за търсене на регулаторна яснота за крипто индустрията като цяло, взехме трудното решение да не стартираме програмата USDC APY, обявена по-долу." - казаха от борсата. Те добавиха, че ще продължат да работят над иновацията и създаването на нови продукти за клиентите си.

 

Лидерът на SushiSwap 0xMaki напуска проекта

Лидерът на децентрализираната крипто борса, 0xMaki, напуска проекта. Той сподели новината в Twitter като написа: “винаги съм се стремял Sushi да бъде без лидер“ и насърчава „ децентрализацията, доколкото е възможно“.

0xMaki стана лидер на проекта през миналата година, малко след като Chef Nomi избяга с $14 млн от проекта, които върна в последствие. SushiSwap в момента има $3.80 млрд заключени. 0xMaki е написал, че е слагал “Sushi пред физическото и психическото си здраве, връзките си, семейството и приятелите си“. Въпреки оттеглянето си, той ще продължи да дава съвети за проекта.

 

FTX създава дъщерни компании на Бахамите и Гибралтар

Крипто борсата FTX е регистрирала две дъщерни дружества - в Бахамите и Гибралтар. “Ние се ангажираме да поддържаме близки работни отношения с местните регулатори, за да можем заедно да се ориентираме в създаването на цялостна регулаторна рамка, която да спомогне за насърчаването на растежа на този зараждащ се клас активи” - каза CEO-то на компанията Bankman-Fried.

 

..............

 

Заповядайте в новата ни фейсбук група:
и телеграм канал:
В тях ще споделяме всичко най-интересно от света на криптовалутите - новини, анализи, прогнози за цените и пазара, какво говорят графиките, както и какво очакваме да се случи оттук нататук - в бул рън ли сме все още или даунтренда е потвърден?!
Там може да обсъждате всичко и да сте винаги напред с информацията.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога