Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 17.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 17.09

Добро утро в последния ден на работната седмица!

Доминация на Биткойн: 41.67%

 Цена на Биткойн: $48 023

Обем търговия за последните 24 часа = $109 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 48 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.17T -1.44%
Пазарна Капитализация на Биткойн 903B 3.6%%
Пазарна Капитализация на Етериум 418B 4.32%
Пазарна Капитализация на DeFi 134B 3.37%

 

“Нуждаем се от централизирано дружество” - CEO-то на Binance

CEO-то на Binance, CZ, съобщи, че борсата има нужда от централизирано дружество с оглед на по-добри регулации в световен мащаб. 

„Осъзнахме, че се нуждаем от централизирано дружество, който да работи добре с регулаторите“, каза CZ в интервю за South China Morning Post, добавяйки, че компанията трябва да има „ясни записи“ за акционерите и контролирането на риска.

Решението на CZ идва след през последните месеци регулатори по света започнаха да създават проблеми на компанията. Критицизъм бе надигнат от Британия, Япония, Италия, Сингапур, Малайзия и Каймановите острови. 

Холандската централна банка и Агенцията за финансови услуги в Япония издадоха предупреждение към клиентите за Binance. Италия, Каймановите острови и Малайзия споделиха, че борсата действа без лиценз, а британският регулатор FCA предупреди за дъщерното дружество на Binance - Binance Markets Limited.

 

Етериум премина $3600 след като Vitalik Buterin е сред топ 100 най-влиятелни личности в света

Цената на Етериум достигна нива от над $3650 според CoinMarketCap, като в момента на писане се търгува за $3543. Една от причините за ръста може би е фактът, че един от създателите на криптовалутата Vitalik Buterin е сред топ 100 най-влиятелни личности, според списание Time Magazine.

В класацията се включват музикантки, артисти, лидери, като в тазгодишния брой са включени също поп певицата Billie Eilish, кънтри легендата Dolly Parton и Elon Musk. 

Друга основна причина за нарастването на цената на Етериум е горенето на токени, което влезе в сила с ъпдейта EIP-1559. Към момента са изгорени 310613 Етъра, струващи над $1 млрд.

 

Katy Perry, Nas и Jason Derulo инвестират в крипто платформата за музика Audius

Нарастването на крипто индустрията привлича внимание не само на хора, занимаващи се с финанси, а и на музиканти. През последните месеци платформата за децентрализирана музика Audius набра скорост след партньорството си с TikTok. Наскоро платформата даде шанс на всеки, притежаващ NFT на Solana и Етериум да го покаже на своя профил.

Сега обаче едни от най-популярните музиканти, сред които Katy Perry и Nas, официално се присъединиха към последния рунд за набиране на финансиране. Audius е събрала финансиране от $5 млн, оглавен с набор от музиканти, сред които са Mike Shinoda от Linkin Park, Jason Derulo, Disclosure и Pusha T. Общо към момента платформата е събрала $14.85 финансирания.

 

Регулациите на криптовалутите в Куба влизат в сила

Регулациите на криптовалутите от Централната банка на Куба вече са в сила. Според тях Биткойн и другите криптовалути могат да бъдат използвани за инвестиции и търговски сделки. Въпреки това Централната банка напомни за риска, асоцииран с криптовалутите - високият риск и финансовата нестабилност, както и наличието на лоши актьори, които могат да мамят инвеститорите.

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога