Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 10.02

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 10.02

GM - както се казва в крипто средите. С началото на деня е време за ... листването на Terra (LUNA) и Avalanche (AVAX)!

Разбери повече за тях в нашето СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ!

Доминация на Биткойн: 41.46%

 Цена на Биткойн: $44 149

Обем търговия за последните 24 часа = $84 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 50 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.02T 1.35%
Пазарна Капитализация на Биткойн 836B 1.39%
Пазарна Капитализация на Етериум 381B 3.45%
Пазарна Капитализация на DeFi 133B -4.28%

 

Bank of America: Биткойн се търгува повече като рисков актив, отколкото като хедж срещу инфлация

Всички знаем, че от години Биткойн е възприеман като хедж срещу инфлацията или т.н. “дигитално злато”. Докато тази тема се заклейми с нарастването на разпространението на вируса, чието име няма да споменаваме, нещата изглеждаха правдоподобни. Не на същото мнение обаче е Bank of America (BofA).

Скорошен репорт на компанията показа, че криптовалутата се движи със сходен темп като рисковете активи, отоколто с активите, които се възприемат като хедж. Към рисковите активи спадат най-вече акциите, а през миналия месец Биткойн постави рекорд по корелация с S&P 500. 

Докладът казва, че BTC се търгува като рисков актив от юли миналата година, това беше моментът, когато криптовалутата започна своето възстановяване след краха на Китай от май.

Според BofA корелацията на Биткойн и S&P 500, и Биткойн и Nasdaq 100 е достигнала 99.73. В същото време връзката със златото е била почти нулева.

 

Русия ще регулира криптовалутите, ето как

Изглежда след свадата между Централната банка на Русия и парламента (и намесата на Путин), ще има светлина в тунела по отношение на крипто.

Двете институции са стигнали до консенсус за регулациите на криптовалутите и планират да ги разпознават като чуждестранни валути.

Според документ, публикуван на сайта на правителството на Русия, законопроектът ще бъде представен на 18 февруари.

„Обръщението на такива финансови активи ще бъде регулирано от държавата със строги задължения за всички участници в професионалния пазар и с акцент върху защитата на правата на обикновените инвеститори“ казват институциите.

Приемането на крипто като чужди валути означава, че Русия ще трябва да приеме и нови допълнителни закони. Очаква се, че законът ще изисква поръчките на дигитални активи да стават само през лицензирани и локално регистрирани компании, които напълно идентифицират личностите.

С две думи банките ще могат да бъдат посредник при крипто транзакциите. Крипто борсите също ще трабва да се регистрират по закон като традиционални финансови институции.

 

BlackRock планира да предлага крипто търгуване

BlackRock, един от най-големите мениджъри на активи, се приготвя да предоставя крипто търговия на своите клиенти. Информацията бе предоставена от хора, които твърдят, че са запознати със случая.

Компанията отговаря за $10Т активи и планира да разшири портфолиото си от услуги, като предоставя на клиентите крипто търговия и кредитни продукти. С други думи BlackRock ще дава възможността за взимане на кредит чрез залог на крипто.

Очаква се услугата да бъде налична през лятото, но бизнесът изпраща позитивни сигнали към дигиталните активи от доста време. BlackRock търгува Биткойн фючърс ETF на CME и също планира издаването на iShares Blockchain and Tech ETF, който ще индексира крипто компании.

 

Меме на деня!

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога