Регистрация

Terra (LUNA) & Avalanche (AVAX) вече налични за търговия в Altcoins.bg

Terra (LUNA) & Avalanche (AVAX) вече налични за търговия в Altcoins.bg

Здравейте приятели,

Както споменахме в понеделник, портфолиото на Аltcoins.bg от предлагани криптовалути продължава да се разширява. Радваме се да ви представим най-новите попълнения: Terra (LUNA) и Avalanche (AVAX). С тях сайтът ни вече разполага с разнообразието от 31 криптовалути, като продължаваме да сме номер 1 в България в това отношение (и не само).

А сега нека се запознаем с новите токени:

- Terra (LUNA) е създадена от стартиращата компания Terraform Labs и нейните съоснователи До Куон и Даниел Шин през 2018 г. Блокчейнът Terra е в основата на екосистема за децентрализирани финанси (DeFi), която създава алгоритмични стабилни монети (Stablecoins). Стабилните монети или криптовалутите, обвързани с резервни активи като щатския долар, често се използват в приложения на DeFi като отпускане или заемане на заеми.

Към момента на листването на Terra (Luna) при нас, тя разполага с почти 15 милиарда долара обща стойност заключена в блокчейнът ѝ. Това я прави вторият по големина DeFi протокол след Ethereum.  
Според своята бяла книга, Terra работи върху модел за доказване на залога, при който валидаторите проверяват транзакциите според броя на монетите, които притежават. Доказателството на поддръжниците на залога казва, че е значително по-малко енергоемък от другите модели и има по-малко въздействие върху околната среда.

- Avalanche (AVAX) представлява блокчейн платформа с възможност за интелигентни договори, която стартирана през 2020г. от екипа на Ava Labs. Платформата е фокусирана върху скоростта на транзакциите, ниските разходи и екологията. В крайна сметка това, което Avalanche се надява да предостави, е силно мащабируем блокчейн, който не жертва децентрализацията или сигурността.

Avalanche бързо се изкачи в класацията на криптовалутите и се намира точно извън първите десет. По подобен начин Avalanche TVL (Обща стойност, заключена в протокола) нараства рязко и се оценява на 10 милиарда долара в приложенията на Avalanche. В разгорещената надпревара за създаване на най-бързия блокчейн в света, Avalanche е сериозен претендент със звезден екип, страстна общност и отдадени поддръжници.

Пожелаваме Ви успех и не забравяйте да следите новините около нас за следващите интересни неща, които ще предложим!

Не забравяйте да се абониране в нашия дневен брой с новини!

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога