Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 11.03

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 11.03

Добро утро в последния ден от работната седмица! Ако сте забелязали леко поскъпване в цените на да кажем всичко необходимо за живот, не сте сами. Днес си говорим за … инфлация.

Доминация на Биткойн: 42.42%

Цена на Биткойн: $39 034

Обем търговия за последните 24 часа = $81.99 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 22 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.75T -0.26%
Пазарна Капитализация на Биткойн 740B -0.45%
Пазарна Капитализация на Етериум 311B 0.11%
Пазарна Капитализация на DeFi 130B -4.05%

САЩ среща 7.9% годишна инфлация 

Всеки месец се вълнуваме все повече и повече в деня преди Бюрото по статистики на САЩ да публикува данните за инфлацията. А защо ли? Е, една от главните причини е, че Биткойн често е наричан дигитално злато, а последните действия на ФЕД действат в полза на него. 

По последни данни годишната инфлация е 7.9%, с други думи най-голямата инфлация в САЩ за последните 40 години. От друга страна инфлацията в Европейския съюз е докладвана с няколко цифри по-надолу или 5%, а тази на Обединеното кралство стои на 4.9%. 

Разбира се покачването на цените се забелязва във всички стоки - от храни до цени на наеми и жилища. Усложненията на ситуацията в Украйна и забраната на президент Biden за внос на руски петрол допълнително нажежава обстановката. Цената за барел петрол достигна $140. 

Как обаче инфлацията влияе на Биткойн

2020 и публикуването на доклада на Paul Tudor Jones “The great monetary inflation” даде началото на нова ера за криптовалутата. Ера, в която не само индивидуални личности проявяват интерес, а големи компании с огромен кеш искат да влязат в индустрията. Въпреки публикуваните числа и идеята за Биткойн като дигитално злато, цената на водещата криптовалута не се покачи значително и се движи в диапазона $39 000 - $41 000. Независимо от това всеки крипто инвеститор е запознат с основните характеристики на BTC и изглежда количеството на holder-и се е покачило. 

Както Musk казва 💎🤲

 

Етериум 2.0 вече има заключени 10 млн Етера

Чакаме с нетърпение Етериум 2.0 и макар да нямаме точна представа кога той ще влезе в действие, то новата мрежа вече има 10 млн заключени Етъра

В най-добрия случай новият код на Етериум ще бъде пуснат до края на тази година. Това е едно от най-ключовите събития. Преминаването от Proof-of-work към Proof-of-stake консенсус механизъм е трудоемък и сложен процес, но ще подобни системата значително. Няма да съществуват миньори, а валидатори. Те ще трябва да заключат минимум 32 Етъра в протокола, с което да получат правото да валидират транзакции. Преминаването ще намали консумацията на енергия и ще повиши обработваните транзакции за секунда. 

 

Разплащателния гигант Stripe помага на крипто и NFT

Още една компания идва в крипто пространството, за да циментира неговото бъдеще. Става дума за разплащателната компания Stripe, която ще дава възможността на бизнеси да използват платформата за крипто и NFT транзакции. 

Бизнесът съобщи, че ще помага и на крипто компании, предоставящи депозиране на крипто срещу получаване на лихва. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога