Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 11.12

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 11.12

Добро утро в събота!

Доминация на Биткойн: 40.94%

Цена на Биткойн: $48 238

Обем търговия за последните 24 часа = $105 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 16 Extreme Fear

 

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.23T -0.40%
Пазарна Капитализация на Биткойн 911B 0.84%
Пазарна Капитализация на Етериум 475B -0.90%
Пазарна Капитализация на DeFi 130B -8.94%

 

Най-високата инфлация в Америка от 40 години 

Нарастващата инфлация започва да се превръща в сериозен проблем за хората по света. 

През последната година и половина САЩ изпечата 35% от общото количество долари. Според голяма част от политиците, взели това решение, инфлация няма да има. На друго мнение обаче са реалните резултати, които бяха публикувани вчера. 

Очакванията за инфлация бяха 6-7% и се оказаха правилни. На годишна база числото е 6.8%, като това е най-голямата инфлация в Америка от 40 години насам.

Притесненията на инвеститорите за намаляващата покупателна способност, ги накара да обърнат внимание към крипто пазара. 

След публикуването на данните миналия месец, когато инфлацията беше 6.2%, Биткойн достигна нова рекордна цена. Макар този път репертоарът да не бе същият, Биткойн видя повишение в цената си, като достигна почти $50 000. В момента на писане криптовалутата се търгува на цена от $48 094. 

Robert Kiyosaki, авторът на “Богат татко, беден татко”, предупреди в Twitter за крах на пазара, в който ще е най-подходящото време за покупки на злато, сребро, Биткойн и имоти.

 

Крипто фирмите са платили $5 млн за лобиране в Сената за първите три тримесечия

Според репорт на The Economist за първите девет месеца от 2021 крипто индустрията е пратила $5 млн на Сената в САЩ за лобиране. Половината от тях са платени само за Q3.

Coinbase е най-големият поддръжник на каузата с $650 000 за Q3. Block, познат още като Square, е използвал $1.7 млн от април насам.

В допълнение на тези финансови усилия, в сряда изпълнителни директори от Coinbase, FTX, Circle и още три компании бяха на изслушване пред Конгреса на САЩ, за да разкажат за нарастващата популярност на крипто индустрията. Разговорът за крипто и крипто регулации продължи цели пет часа.

Въпреки отричането на индустрията от политици като Elizabeth Warren, то други от високите скамейки държат крипто активи. Сенатор Cynthia Lummi притежава Биткойн в рамките на $100 000 до $250 000. Поне още четирима политици държат криптовалути.

През миналия месец Президент Biden подписа Закона за инфраструктурата, който цели събиране на данъци от криптовалути. Бе променена дефиницията на “брокер”, която вече изисква крипто борсите да предоставят информация за имената и адресите на клиентите си до правителството.

 

UNICEF със своя NFT колекция

UNICEF съобщи, че пуска NFT колекция на Етериум на име "Patchwork Kingdoms". От организацията съобщиха, че събраните средства ще бъдат използвани за подпомагането на множество проекти. Между тях е инициативата Giga, която иска да свърже децата по света чрез интернет.

Колекцията се организира със сътрудничеството на Snowcrash Labs, the Ethereum Foundation, Metagood и други и съдържа 1 000 NFT-та.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога