Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 14.12

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 14.12

Добро утро! Готово ли е кафето? Защото нашият крипто брой - да!

Доминация на Биткойн: 41.47%

 Цена на Биткойн: $47 102

Обем търговия за последните 24 часа = $101 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 21 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.15T -3.76%
Пазарна Капитализация на Биткойн 890B -4.35%
Пазарна Капитализация на Етериум 450B -6.52%
Пазарна Капитализация на DeFi 126B -3.36%

Elon Musk е Човек на годината в списание Time 

В седмицата преди Коледа е време да започнем с класациите за 2021 на най-успешните и най-влиятелни личности.

Elon Musk бе обявен от списание Time за Човек на годината. 

„Той си играе с роботи и слънчева енергия, криптовалути и климат, мозъчни компютърни импланти, за да се предотврати заплахата от изкуствен интелект и подземни тунели за придвижване на хора и товари със супер скорост“ - казва списанието.

CEO-то на Telsa заема и специална позиция в крипто пространството. През февруари автомобилната му компания инвестира $1.5 млрд в Биткойн, а честите му tweet-ове за Dogecoin влияят на кучешката валута доста чест. Неслучайно проучване показа, че коментарите на Musk са повишили цената на BTC и DOGE с до 20%. 

След инвестицията си в най-голямата криптовалута обаче, Musk направи остър завой, като определи добива на Биткойн за неекологичен. 

Въпреки това той сподели, че Tesla ще запази своите Биткойни. Ракетната компания SpaceX, на която Musk е CEO, също държи BTC в баланса си.

 

Биткойн и Етериум надолу поради неясноти за политиката на ФЕД

Пазарът продължава да преживява кървави моменти още от миналата седмица. В момента цената на Биткойн е надолу с 4.35%, а Етериум - с 6.52%. 

Сред главните причини според анализаторите за сапада миналата седмица е кризата с китайските компании за имоти Evergrande и Kaisa, които не могат да изплатят дълговете си.

Сега обаче пред инвеститорите стои и неясната политика на ФЕД по програмата за изкупуване на облигации. Тя трябва да приключи през юни, но анализатори предвиждат, че ще спре през март. 

Биткойн се търгува надолу с над 30% от своя рекорд в $69 044. В момента на писане цената стои на $46 756. Етериум, спадна от нивата си в над $4 000, като се търгува в малко над $3 700.

Нещата изглеждат кървави за родния токен на Solana, SOL, който среща цена от $152. Общият крипто пазар е надолу с над 5% за последните 24 часа.

Въпрос №1 от Коледната промоция: 1. Кога е публикуван за пръв път whitepaper-а (бялата книга) на Биткойн?

 

 

Bored Ape Yacht Club ще пускат игра

Само за по-малко от осем месеца Bored Ape Yacht Club стана една от най-ценните NFT колекции. Толкова известна, че наскоро Adidas сподели за партньорство с проекта. 

Вчера създателят на колекцията, Yuga Labs, съобщи, че ще направят “играй и спечели” игра. Проектът е партньорство с Animoca Brands.

Animoca е издателят на бъдещата метавърс игра The Sandbox и инвеститор в други игри, сред които Axie Infinity.

Очаква се Bored Ape Yacht Club играта да стартира през второто тримесечие на 2022, но липсват допълнителни детайли относно конкретна дата. 

Екипът все още не е и споделил коя блокчейн платформа ще използва. Колекцията е минтната на Етериум блокчейн, но повечето Етериум игри използват втори слой. Той предоставя по-бързи транзакции за по-малки такси.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога