Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 12.04

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 12.04

Добро утро, крипто фенове! 

Доминация на Биткойн: 41.04%

Цена на Биткойн: $40 129

Обем търговия за последните 24 часа = $103 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 20 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.86T -4.56%
Пазарна Капитализация на Биткойн 762B -5.01%
Пазарна Капитализация на Етериум 363B -4.97%
Пазарна Капитализация на DeFi 131B 4.52%

Крипто ъпдейт

Пазарът ходи нагоре и надолу, както и термометърът навън. В края на миналата седмица общата пазарна капитализация надвишаваше $2Т, а към момента отново е под това число - $1.86Т. 

Биткойн е надолу с 5.01% и се търгува малко над $40К, а Етериум едва докосва $3К за токен - спад от 4.97% за последното денонощие. 

Що се отнася до останалите топ койни, Solana вижда червена линия и спад от 7.38% за последните 24 часа. В момента цената ѝ е $102. Cardano e на второ място по най-голям спад в главните 10 криптовалути. 

Този тренд надолу обаче е и в пазара на акции. S&P 500, индексът на топ 500 компании в САЩ, е надолу с 1.7%, а Dow Jones Industrial Average е надолу с 1.2%. 

 

Cathie Wood: ARK Invest избора Block пред PayPal

ARK Invest е продала държаните акции на PayPal и се е насочила към компанията на Jack Dorsey Block. Причината - Block e “единствено фокусирана” над Биткойн. 

Block поддържа приложението Cash App, което е съвместимо с втория слой на Биткойн Lightning Network. 

По време на интервю за CNBC, Wood сподели, че Venmo е по-скоро като последовател на Cash App, а ARK Invest залага на победителите. 

Според данни на Business of Apps, Cash App има доходи от $12.3 млрд за миналата година, а Venmo - $850 млн. Това е въпреки факта, че Venmo има 70 млн потребители, а Cash App - 40 млн. 

 

72% от финансовите компании биха инвестирали повече в крипто, ако има спот Биткойн ETF

Проучване на Nasdaq показа, че 72% от финансовите съветници биха инвестирали повече средства, ако на пазара имаше наличен Биткойн спот ETF.

От друга страна само 38% от допитаните са отговорили, че очакват SEC да добри такъв финансов инструмент до края на 2022. 31% имат надеждата, че това събитие ще се случи догодина. 

Общо 500 финансови компании са участвали в проучването, като общо отговарят за $26Т активи. 

Интересно е, че никой от участниците, притежаващи крипто, няма намерение да намалява позициите си. 86% дори споделят, че планират да инвестират още пари в новата технология. 

Забелязва се и тренд, според който 69% са готови да инвестират в индекси, имащи крипто експозиция, отколкото директно в крипто. 

 

Тестването на Етериум 2.0

Етериум Фондацията е стъпка по-близо към целта си Етериум 2.0. 

Един от разработчиците на име Marius Van Der Wijden написа в Twitter, че тестването на PoS на Етериум вече е започнало. 

Първоначално новият код ще бъде тестван на т.н “shadow fork”, работна среда с кода от главната мрежа. Бавно, но славно екипът зад проекта напредва, като до края на годината се очаква пускането на дългоочаквания Етериум 2.0.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога