Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 13.01

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 13.01

Краят на седмицата изглежда съвсем скоро!

Доминация на Биткойн: 39.83%

 Цена на Биткойн: $43 764

Обем търговия за последните 24 часа = $110 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 21 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.08T 3.28%
Пазарна Капитализация на Биткойн 828B 2.76%
Пазарна Капитализация на Етериум 398B 3.76%
Пазарна Капитализация на DeFi 151B 10.54%

 

Coinbase придобива борса за деривативи в САЩ

Топ три спот крипто борсите са регистрирали обем на търговия от около $23 млрд за последните 24 часа. Що се отнася до крипто деривативите, то обемът на търговия е в пъти по-висок - около $70 млрд. Тези големи суми са основната причина топ крипто борсите да насочват вниманието си към деривативите.

В връзка с това Coinbase съобщи, че е придобила деривативната борса FairX. „С течение на времето планираме да използваме инфраструктурата на FairX, за да предлагаме крипто деривати на всички клиенти на Coinbase в САЩ“ - казаха от борсата.

FairX вече е регистрирана пред регулатора CFTC, който отговаря както за търговията на деривативи, така и за суровините (злато, сребро).

Придобиването на Coinbase се очаква да бъде приключено до края на март и ще „направете пазара на деривати по-достъпен“.

Други големи борси също търсят възможностите в сектора. FTX US придоби LedgerX, която също е регистрирана борса за деривативи пред CFTC. Не на последно място Crypto.com е придобила North American Derivatives Exchange, с което ще навлезе на крипто пазара в САЩ.

 

Поръчките на Nayib Bukele са на загуба, поради спадналата цена на Биткойн

Според доклад на Bloomberg залозите на Nayib Bukele на Биткойн в момента въобще не са печеливши, а даже напротив. Към момента според данни от Twitter-а на президента, страната притежава общо 1391 Биткойна. 

Според Bloomberg те са коствали $71 млн като средната цена за койн е $51 056. Въпреки това спадът в крипто пазара временно изтри печалбите на мнозина и към момента Биткойн богатството на Салвадор е около $59 млн. Тази загуба е нереализирана, което значи, че ако в последствие цената на Биткойн се повиши, тя няма да има значение.

Макар за някои ходът на Bukele да беше тактичен, не така мисли Ricardo Castaneda, икономист от страната, който казва, че “няма официална информация за количеството Биткойни, които правителството е закупило, цената, която са платили или колко е в резерв."

През миналата година Nolvia Serrano, мениджър операции в BlockBank, твърди, че има данни, които не са разкрити. Сред тях са на какъв принцип се взима решение за покупка, на какъв период се прави тя и кой има достъп до секретните ключове.

 

Tom Emmer със законопроект, забраняващ на ФЕД да издава дигитални валути на потребителите

Републиканецът Tom Emmer публикува законопроект, който има за цел да забрани на ФЕД пряко да издава дигитални валути на населението. Идеята му идва в момент, в който Китай упорито развива своя дигитален юан, а Jerome Powell съобщи, че докладът за CBDC е готов.

Притеснението на Emmer е, че един ден ФЕД може да накара принудително всички потребители да се регистрират, за да достъпят своите средства. Това ще доведе до масово наблюдение на финансите на населението, как те харчат парите си и в какви дни. Към момента Китай използва дигиталния си юан, за да упражнява мониторинг над разходите на населението си.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога