Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 13.04

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 13.04

Добро утро в средата на седмицата! 

Доминация на Биткойн: 40.75%

 Цена на Биткойн: $40 112

Обем търговия за последните 24 часа = $91 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 25 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.87T 0.75%
Пазарна Капитализация на Биткойн 762B 0.12%
Пазарна Капитализация на Етериум 367B 1.34%
Пазарна Капитализация на DeFi 134B -4.55%

 

Имаме едно специално съобщение!

Нашият TikTok канал има над 1К последователи! Присъедини се и ти!

 

Биткойн добивът нараства, въпреки ниската активност в мрежата

Интересен факт се появи в доклада на Glassnode, която дава информация за движенията в блокчейна. Според него инициативата на миньорите за добиване на Биткойн расте, въпреки ниската активност в мрежата. 

Последните месеци забелязват постоянно движение на цената нагоре-надолу, като към момента цената на BTC стои на косъм над $40К в $40 320.

Glassnode споделят, че в момента мрежата осъществява сравнително нисък брой транзакции - само 225 000 на ден - далеч от количеството в бичи пазар. Във връзка с това таксите за транзакции са изключително ниски. Теоретично това би означавало, че повечето миньори биха изключили своите съображения за добив на Биткойн, но изглежда нещата въобще не са в тази насока. Конкурентността между миньорите се повишава, а с това и трудността по добив на нов BTC.

 

Coinbase пусна списък с токените, които ще листне през Q2

Добри новини от Coinbase! Крипто борсата публикува лист с криптовалути, които ще бъдат пуснати за търговия в периода от април до юни. 

Според поста на компанията тя е публикувала списъка “като опит да повиши прозрачността и предоставя информация доколкото може”.

Общо 45 ERC-20 токена ще станат част от платформата, като сред тях ще стейбълкойнът Binance USD (BUSD) и DAO токенът BitDAO (BIT).

Освен Етериум токените, Coinbase ще листне и пет Solana токена. 

Причината за предварителното обявяване на криптовалутите, които ще станат част от семейството на Coinbase, е избягването на т.н Coinbase ефект. Обикновено преди листването на даден токен той набира популярност, цената се повишава с над 15% на ден, а след това спада значително. Такъв е случаят с повечето токени с малка пазарна капитализация. Подобна бе случката с Shiba Inu, който скочи с 11% в рамките на час.

 

Fidelity с два крипто и метавърс ETFи

Компанията Fidelity скоро пуска два ETFа, които да следят цената на крипто индустрията. 

Те ще бъдат официално готови за клиентите на 21 април като така компанията ще предоставя 51 различни продукта за инвестиции на своите клиенти. 

Двата фонда носят имената Fidelity Metaverse ETF (FMET) и Fidelity Crypto Industry and Digital Payments ETF (FDIG) и ще бъдат търгувани на Nasdaq. 

Те няма да дават директен достъп до криптовалути, а по скоро ще съдържат акции на компании, притежаващи крипто експозиция. Освен че ще се структурирани от дигитални деривативи, новите фондове няма да инвестират в първоначално предлагане на валути (ICO). Сред компаниите, чиито акции са потенциални да бъдат включени, са например MicroStarategy, PayPal, Block.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога