Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.01

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.01

Добро утро в събота с чаша кафе и подбрани крипто новини!

Доминация на Биткойн: 39.55%

 Цена на Биткойн: $43 003

Обем търговия за последните 24 часа = $80.82 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 23 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.06T 0.25%
Пазарна Капитализация на Биткойн 814B 0.34%
Пазарна Капитализация на Етериум 395B 0.66%
Пазарна Капитализация на DeFi 150B -20.34%

Рио де Жанейро планира да инвестира в Биткойн

Кметът на Рио де Жанейро Eduardo Paes съобщи, че ще инвестира 1% от хазната на града в крипто, според бразилския весник O Globo

„Ще пуснем Crypto Rio и ще инвестираме 1% от хазната в криптовалута” - каза той по време на Innovation Week в Рио в разговора си с кмета на Маями Francis Suarez.

Изданието също споменава, че градът има идея да стане крипто хъб. Търсят се начини за отстъпки при плащане на данъците с Биткойн.

През октомври законодателният орган на страната одобри проект, който има за цел да регулира дигиталните активи. Бе предложена и промяна, която да даде на Биткойн законен статус, но тя бе оттеглена.

С амбициозните си планове и топло време Рио де Жанейро може да се превърне в добра дестинация за крипто хората.

 

FTX прави Web 3 венчър фонд 

Крипто борсата FTX разширява своите дъщерни компании с още една. Бизнесът стартира VC фонд, който ще бъде ръководен от Amy Wu, предишен главен партньор в Lightspeed Venture Partners.

Фондът ще бъде фокусиран върху инвестиции в крипто и блокчейн. От своя страна  Amy Wu съобщи, че ще има фокус и над крипто игрите и Web 3 апликациите.

Фондът ще се цели да диверсифицира чрез инвестиции в стартъпи в Латинска Америка, Африка и т.н.

Amu Wu се присъедини към екипа на FTX и започна да вижда позитивите от бързоразвиваща се компания. Тя каза: „мисля, че FTX е един от най-влиятелните (компании), с които имам удоволствието да работя.”

 

Китай планира да пусне централизирана NFT платформа 

След като Китай дръпна шалтера на миньорите си през миналата година и наложи тежки рестрикции над сектора, какво по отношение на NFTтата?

Изглежда китайските власти имат план и в това отношение, понеже ще пуснат своя платформа, която ще предлага токенизирани дигитални творби - с изключение на крипто частта.

Blockchain Services Network (BSN) ще създава частната блокчейн инфраструктура, която ще подпомага трансфера на творби, напомнящи NFT, под зоркото око на правителството. Според информация, платформата няма да има достъп до други известни NFT блокчейни - Етериум и Solana

Вместо NFT, BSN ще използва термина Дистрибутиран дигитален сертификат (DDC).

 

Tesla разрешава поръчка на рекламни стоки с DOGE

Elon Musk отново влезе в новините с новост по неговата любима меме криптовалута - DOGE. Той съобщи, че Tesla ще приема плащания с DOGE за част от своите рекламни стоки. Към момента листата се състои от три артикула - Giga Texas Belt Buckle за 835 DOGE, Cyberwhistle за 300 DOGE, и детски Cybersquad, който е наличен за 12 020 DOGE.

В резултат цената на криптовалутата се покачи и стигна до $0.2003, като в момента на писане е $0.1919.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога