Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.04

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.04

Добро утро в последния ден от работната седмица! Знаете, че когато има новина от Musk, не ни остава избор освен да ѝ обърнем внимание. 

Доминация на Биткойн: 40.75%

 Цена на Биткойн: $40 019

Обем търговия за последните 24 часа = $77 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 22 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.87T -2.26%
Пазарна Капитализация на Биткойн 760B -3.08%
Пазарна Капитализация на Етериум 363B -3.10%
Пазарна Капитализация на DeFi 134B 4.89%

Elon Musk предлага да купи 100% от Twitter 

Изглежда да си най-големия акционер в платформата не е достатъчно за амбициозните цели на Musk. CEOто на Tesla предложи да закупи 100% от акциите на Twitter за цена от $54.20 за акция. Това означава, че той е готов да заплати сумата от $43 млрд.

Офертата е предоставена в документ пред SEC, в който Musk казва: “офертата ми е най-добрата и финална и ако не бъде приета, може да преосмисля позицията си като акционер”. 

“Twitter има огромен потенциал. Аз ще го отключа” допълни още Elon.

Идеята му е платформата да работи за свободата на словото, принцип, който е в основата на функциониращата демокрация. 

През март Musk публикува проучване в Twitter, в което попита дали компанията има напредък в тази насока. От гласувалите над 2 млн 70.4% отговарят, че Twitter не предприема действия за свободната реч. Elon обаче не е особено доволен от инвестицията си или поне към момента. Той сподели: „откакто направих инвестицията си, сега осъзнавам, че компанията нито ще процъфтява, нито ще служи на този обществен императив в сегашната му форма. Twitter трябва да се трансформира като частна компания“.



SBF: Twitter може да е децентрализирана и монетизирана с DOGE

След като Musk сподели своята оферта, CEOто на FTX Sam Bankman Fried (SBF) се замисли над въпроса за децентрализиране на социалната платформа. 

Той сподели няколко начина, с които Twitter може да бъде монетизирана, използвайки Web 3 технологията, като плащане на такса транзакция след изпращането на всеки tweet и добавянето му към блокчейна. 

Децентрализирането на Twitter ще запазва цялата информация на публичен Блокчейн и ще дава възможност на потребителите да модерират изграденото общество. С около 500 млн tweet-а всеки ден и такса от $0.01 за tweet, ще бъдат “заменени половината от приходите на Twitter” казва SBF. 

Той също допълни, че NFT и крипто плащания ще бъдат лесно добавени в платформата. И разбира се, “защо не и DOGE” реферирайки към любимата на Musk меме криптовалута Dogecoin.

 

Rarible пуска Solana NFT

Екосистемата на Solana NFT се разпространява на още един от известните пазари. След като миналата седмица OpenSea даде начало на сътрудничеството си с Solana, сега бе ред на Rarible. 

Вчера Rarible обяви партньорството, като през следващите седмици Solana NFTта ще станат част от платформата. 

Към момента Rarible предлага NFT на Етериум, Flow, Tezos и Polygon. 

 

Amazon няма да предлага плащане с крипто в близкото бъдеще 

CEОто на Amazon Andy Jassy съобщи, че компанията няма намерение да добавя крипто плащания в обозримото близко бъдеще. 

“Вероятно не сме близо до добавянето на криптовалута като механизъм за плащане в нашия бизнес на дребно, но вярвам, че с течение на времето ще видите, че криптовалутите става по-големи“, каза Jassy.

Въпреки че миналото лято бизнесът каза, че разучава технологията, явно тя не е приоритет към момента.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога