Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.07

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.07

Въпреки, че за последните 24 часа, двете топ криптовалути по пазарна капитализация светят в “зелено”, сагата с Китай продължава.

Доминация на Биткойн: 46%

Цена на Биткойн: $32 445, +1.78%

Обем търговия за последните 24 часа = $63 млрд

🚨 Fear and Greed Index: 

20 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.33T 3.17%
Пазарна Капитализация на Биткойн 612B 2.32%
Пазарна Капитализация на Етериум 229B 4.59%
Пазарна Капитализация на DeFi 65.28B 11.74%

 

Anhui е шестата китайска провинция, която забранява добива на Биткойн 

След няколко седмици затишие и липса на нови провинции, тръгнали по петите на крипто добива, изглежда Китай все още търси как да “дръпне шалтера” на миньорите. Още една провинция в страната - Anhui - реши да забрани миньорския бизнес на територията си, като изтъкнатата причина бе недостиг на електричество. Рестрикциите над Биткойн добива досега са активни в още пет провинции - Inner Mongolia, Xinjiang, Qinghai, Yunnan и града Ya’an в Sichuan. 

 

Председателят на ФЕД иска по-стриктни регулации над стейбълкойните

По време на среща с Конгреса, председателят на ФЕД - Jerome Powell - говори за стейбълкойнте и дигиталните валути на Централните банки (CBDCs). По отношение на стабилните дигитални валути, той сподели, че трябва да бъдат по-стриктно регулирани и третирани като банковите депозити. 

Що се отнася за CBDC-тата, Powell каза, че разработката на “дигиталния долар”, може да премахне нуждата от съществуване на частни криптовалути. С нарастването на крипто адаптацията, това изглежда малко вероятно.

 

Coinbase имплементират Polygon

Потребителите на мобилната и браузър версията на портфейла на Coinbase, ще могат да извършват транзакции и чрез мрежата на Polygon. В Twitter крипто борсата написа, че “още решения за скалиране идват скоро”. 

Polygon е познат като Matic и е решение за втори слой над Етериум. Той намалява таксите и ускорява бързината на транзакциите, като има и свой токен MATIC.

 

Крипто портфейлът Multi-chain и браузър разширението Phantom получават финансиране за $9М

Phantom, портфейл и браузър разширението за управляване на дигитални активи, събра финансиране за $9М, като един от главните инвеститори е a16z. Портфейлът дава възможност на потребителите да извършват транзакции с DeFi апликации, децентрализирани борси и NFT платформи.

 

Компанията за крипто добив Compass Mining партнира с Oklo за “чиста” енергия

Мини ядрената компания Oklo ще си партнира с Compass Mining, за да предостави алтернативен източник на електричество. Калифорнийският ядрен бизнес желае да изгради много “малки ядрени реактори”, вместо голям такъв.

Последно от блога