Регистрация

Марк Кюбан: Какво да направите преди да инвестирате в алткойни

Марк Кюбан: Какво да направите преди да инвестирате в алткойни

Забележка от Altcoins: Както може би сте забелязали, в последно време започнахме да публикуваме интересните новини от последния ден. Те са важни, за да може да прецените кои са най-вероятните фактори, които са повлияли на цената, за да се движи в едната или другата посока. 

Със статии като тази на Марк Кюбан пък ще опитаме да помогнем и обясним как вземат решения за инвестициите си "Умните пари".

При наличието на тази информация, може да вземете много по-информирано инвестиционно решение кога е правилния момент за покупка и кога за продажба.

.....

"Това е като всяка друга инвестиция. Направете си собствено проучване. Алткойните не са по-различни от акции, облигации и частни компании.", това казва собственикът на Далас Маверикс - Марк Кюбан. Като всяка инвестиция, не копирайте на сляпо какво правят другите и имайте предвид, че инвестицията в крипто валути и по-специално алткойни може да бъде много по-рискова от инвестиция в акции и облигации. Крипто валутите са високо волатилни и спекулативни.

Запознайте се с рисковете на алткойните!

Експертите се съгласяват с Кюбан, че е от решаващо значение да се направят задълбочени проучвания, преди да се инвестира и това да са средства, които може да си позволите да загубите. Ако се интересувате от алткойни, това са няколко вида риск, който трябва да прецените:

  - Reputation risk - преди да инвестирате в определен проект е изключително важно да проверите дали основателите му са надеждни. Дали и какъв предишен опит имат в крипто света.

  - Market access risk - този риск засяга достъпността на конкретната валута и от къде може да я закупите. Ако тя не е достъпна на регулирана борса е добре да се замислите отново преди да инвестирате. Също така, ако метода за закупуване изглежда подозрителен, е възможно този проект да не е сигурен или измама.

  - Technical risk - Техническият риск е голям, тъй като качеството на кода зад всяка цифрова монета може да варира. Много от алткойните с кучешка тема, например, са създадени от разработчици, които копират и поставят изходния код на други монети, за да създадат свои собствени. Dogecoin, по-специално, е fork или копие на код на Luckycoin, което е fork на Litecoin, което е fork на Bitcoin. Това може да остави място за слабости в кода, което прави алткойнa потенциално по-малко безопасен и податлив на лоши участници.

Добре е да се уверите, че реномирана трета страна е проверила и прегледала кода на всеки алткойн, от който се интересувате. Одитът ще разкрие, ако има проблеми в разработването на дигитална монета, включително дали е възможно тя да се контролира централизирано, което може да бъде потенциално вредно и да причини нестабилност.

Марк Кюбан казва: "свърши си работата", а експертите са ясни: Инвестирайте толкова, колкото може да си позволите да загубите.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога