Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.12

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.12

Добро утро в сряда!

Доминация на Биткойн: 41.52%

Цена на Биткойн: $48 106

Обем търговия за последните 24 часа = $101 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 28 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.19T 3.87%
Пазарна Капитализация на Биткойн 909B 3.39%
Пазарна Капитализация на Етериум 457B 3.52%
Пазарна Капитализация на DeFi 131B -9.35%

Стейбълкойните нито децентрализирани, нито прозрачни: Сенатор Sherrod Brown

Миналата седмица една от водещите новини бе срещата на крипто CEO-та със Сената на САЩ. Тонът бе в пъти по-добър от обичайното и бяха дискутирани теми като хегемонията на долара, крипто регулации и Web 3.0.

Вчера обаче срещата на Сената по отношение на стейбълкойните наля доста повече масло в огъня.

Едно от най-отличаващите се изказвания бе това на Сенатор Sherrod Brown, който каза, е стабилните монети са нито децентрализирани, нито прозрачни. В допълнение той използва момента, за да предупреди, че „ако поставите парите си в стейблкойни, няма гаранция, че ще ги върнете обратно.“

Това не е първият сблъсък на сенатора с крипто сектора. Миналия месец той изпрати писмо до водещите крипто фирми Coinbase, Gemini, Binance US и Paxos. Въпросите бяха свързани с това как стейбълите могат да бъдат осребрени с долари.

Няма как срещата да мине и без коментари от Сенатор Elizabeth Warren. 

След приключването на срещата тя написа в Twitter: „те подкрепят една от най-сенчестите части на крипто света, DeFi, където потребителите са най-малко защитени от измама“. 

Имаше и положителни изказвания. Сенатор Patrick Toomey използва момента, за да възхвали индустрията. Той каза: “стейбълкойните предлагат огромни потенциални ползи, включително по-голяма скорост на плащане, по-ниски разходи за плащане, разширен достъп до платежната система и програмируемост.”

 

Централната банка на Украйна работи със Staller по своята дигитална валута

Stellar Development Foundation съобщи, че Stellar блокчейна ще бъде използван от Централната банка на Украйна по проекта за дигитална валута. 

Украйна проучва възможностите за дигитална валута от 2017 насам. Очаква се тя да допринесе с по-бързи и по-ефикасни разплащания.

„Този пилотен проект ще служи като технологична основа за издаването на електронни пари и е следващата ключова стъпка за напредък в иновациите на платежната и финансовата инфраструктура в Украйна“ - каза Oleksandr Bornyakov, заместник-министър на дигиталната трансформация.

Криптовалутите в Украйна са широко разпространени сред населението и политиците. Проучване на Chainalysis от септември 2020 показа, че страната има най-бързата адаптация в крипто сектора.

Въпрос №2 от Коледната промоция: Кой се смята за създател на Биткойн?

 

Solana Ventures събра $150 млн, за да гради крипто игри

С популярността на NFT играта Axie Infinity, все повече блокчейн компании търсят развитие в пространството на крипто игрите. 

Така Solana Ventures съобщи сътрудничество с Forte и Griffin Gaming Partners за $150 млн, с които да изпрати Solana в гейминг пространството.

Това е второто набиране на средства от Solana Ventures, свързано с крипто игрите. През ноември фирмата съобщи за инвестиция от $100 млн, партньорство с крипто борсата FTX и Lightspeed Venture Partners. 

Forte е платформа за разработка на крипто игри, а Griffin Gaming Partners е VC компания, инвестирала повече от $400 млн в крипто игри досега.

С нарастване на NFT, крипто геймингът изглежда като следващата изгряваща звезда.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога