Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 16.12

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 16.12

Добро утро в четвъртък! Дали лафът “stocks only go up” ще остане само в миналото? Отговор  - догодина, до амина!

Доминация на Биткойн: 40.92%

 Цена на Биткойн: $48 802

Обем търговия за последните 24 часа = $114 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 29 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.25T 3.30%
Пазарна Капитализация на Биткойн 922B 0.99%
Пазарна Капитализация на Етериум 478B 4.11%
Пазарна Капитализация на DeFi 139B 24.13%

ФЕД съобщи политиката си за 2022, Биткойн и акциите са нагоре

Вчера ФЕД обяви политиката си за идващата 2022. Промени ще има по отношение на лихвените проценти - очаква се те да бъдат повишени от сегашните си нива (които са около 0%). 

Очаква се ФЕД да съкрати и своята програма по изкупуване на облигации. С тези промени идва и идеята за намаляване на инфлацията, която излезе от “здравословните” 2% и достигна нива от 6.8% годишна инфлация за ноември. Това огромно число предполага, че най-необходимите стоки като храна, електричество и гориво са се повишили с над 7% само в рамките на година.

Повишението на лихвените проценти означава, че за бизнесите и нормалния човек взимането на кредит ще стане по-скъпо от сега. Това ще демотивира американците да вземат кредит и теоретично - намали инфлацията.

Изкупуването на облигации се очаква да има същия ефект. В момента ФЕД изкупува по $90 млрд облигации на месец. Числото ще бъде намалено на $30 млрд на месец. Така в икономиката ще влизат по-малко пари, което отново се очаква да намали темпа на инфлация.

Как всичко това се отрази на крипто?

Пазарите чакаха тази среща с нетърпение. Цената на Биткойн се покачи от $47 000 до $49 500 в рамките на няколко часа, като в момента стои на $48 978. Етериум също видя повишение - от $3 700, в момента криптовалутата сменя ръце в над $4 000. Целият крипто пазар е нагоре с 3.30% за последните 24 часа.

В дългосрочен план, ако ФЕД наистина прилага тази политика, тя може да сложи край на “лесните пари” за някои. Крипто и фондовият пазар често са намерени като лесен начин за изкарване на пари, поради щурата политика на ФЕД след пандемията. 

Дали обаче лафът “stocks only go up” ще остане само в миналото? Отговор  - догодина, до амина!

 

Въпрос №5 от Коледната промоция: Какво представлява блокчейна?

 

Coinbase и Kraken със забранени реклами на Острова

Органът по рекламните стандарти в Англия, или ASA, е взела мерки срещу рекламите на водещи крипто фирми. Вчера агенцията е издала писмо за Coinbase, Kraken, eToro, Exmo, Coinburp и Luno. ASA е издала и подобно съобщение до веригата за пица Papa John’s.

Всички седем компании бяха обвинени в „безотговорно използване на неопитността на потребителите и за неуспех да илюстрират риска от инвестицията“. 

Специално в случая на Coinbase, европейския клон на крипто борсата е обвинен в “подвеждаща” реклама. Тя е включвала становището „пет паунда в биткойн през 2010 г. биха стрували над 100 000 паунда през януари 2021 г.

 

Cash App ще разреши Биткойн подаръци за празниците

Компанията Block, която преди носеше името Square, съобщи, че ще даде възможност на потребителите си да направят нетрадиционни подаръци за празниците. Чрез приложението на Block, Cash App, клиентите ще могат да направят изненада с Биткойн или акции. 

Според данни на компанията, тя има 40 млн активни потребители. Всички те ще могат да подарят актив за стойност от $1.

 

Anchorage събра финансиране от $350 млн

Anchorage е първата компания, съхраняваща крипто, която получи федерално одобрение по-рано тази година. Сега фирмата получи финансиране за $350 млн, като ключови партньори са KKR, Goldman Sachs и други. Компанията получи оценка от $3 млрд и сподели, че към момента няма планове да става публична както Coinbase и Robinhood.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога