Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 16.04

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 16.04

Добро утро в събота! Рано пиле, рано пее! 

Доминация на Биткойн: 40.82%

Цена на Биткойн: $40 528

Обем търговия за последните 24 часа = $60 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 28 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.89T 0.47%
Пазарна Капитализация на Биткойн 770B 1.00%
Пазарна Капитализация на Етериум 366B 0.43%
Пазарна Капитализация на DeFi 134B -4.33%

Крипто ъпдейт

С края на седмицата (макар и не за крипто) нека направим един бърз оглед на събитията от последните шест дни. 

Пазарът не успя да покори феноменални върхове, а даже бе надолу. В момента на писане пазарната капитализация е $1.89Т, като най-ниската точка за седмицата бе в $1.83Т.

Биткойн и Етериум са надолу с 4.61% и 5.21% за последните седем дни. През седмицата и двете криптовалути имаха моменти на търгуване в под $40К и $3К респективно. 

Що се отнася до останалите койни - Solana, Cardano, Terra също са надолу със значителни проценти. От друга страна възход имат меме койните. Dogecoin и ShibaInu имат печалби от 2.69% и 8.38% за последната седмица. 

Поводът за скока със сигурност се дължи на положителните думи на топ компании в сектора. CEOто на Robinhood сподели, че DOGE може да стане интернет валутата, ако увеличи честотата на сетълването на транзакции. 

Театърът AMC добави двете кучешки валути като възможност за плащане чрез мобилното приложение. 

 

Elon Musk: какви са приоритетите за Twitter

От няколко седмици Musk вре нос в Twitter с идеята да направи платформата средище на свободата на словото. След като предложи в документ пред SEC да закупи цялата компания за $43 млрд, сега той сподели и кои са приоритетите му за Twitter.

Сред целите са да публикува кода на бизнеса в GitHub, за да го направи достъпен до всеки. Този ход е важен за демокрацията и за повишаване на доверието към публичната платформа, казва той. 

На второ място идва нещо, от което всеки е страдал - бутон за корекции. Musk бе направил проучване за такъв бутон. Той каза, че след поправка на tweet е възможно всички реакции, свързани с оригиналния пост да изчезнат, защото не са свързани с текста в него. 

Друга цел е елиминирането на спам ботове, които са доста известни и в крипто. 

Дали Musk ще успее да купи цялата компания е тема с продължение.Biden предлага за глава на ФЕД предходния консултант на Ripple 

Освен меме койните, нагоре с 2.90% за последните 7 дни е XRP. Пръст в този ход нагоре, въпреки червения крипто пазар, със сигурност има фактът че адвокат Michael Barr, предходен консултант на Ripple, е избран от президент Biden като кандидат за глава на ФЕД. 

ФЕД е финансовата институция на Америка, равносилна на Централна банка. Тя отговаря за наблюдението на банките, поддържане на стабилността на долара и управление на монетарната политика. 

Ходът на Biden засили интереса не само на крипто ентусиасти, а и на други скептици. 

Barr се е присъединил към консултантския борд на Ripple през 2015 след като е работил в Treasury по времето на президент Clinton и президент Obama. 

След ангажиментите си в Ripple, той става част от LendingClub - платформа за заеми с фиксирана лихва. 

Ако шансовете той да спечели изборите са големи, може би алокация в XRP е за предпочитане. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога