Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 16.07

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 16.07

Добро утро! За повечето от нас е последния ден от работната седмица, но не можем да кажем същото за криптовалутите, затова нека разгледаме новините от последните 24 часа.

Доминация на Биткойн: 46%

 Цена на Биткойн: $31 602, -2.4%

Обем търговия за последните 24 часа = $67 млрд

🚨 Fear and Greed Index: 

22 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.31T -1.83%
Пазарна Капитализация на Биткойн 597B -2.26%
Пазарна Капитализация на Етериум 226B -1.43%
Пазарна Капитализация на DeFi 64.04B -0.79%

 

PayPal увеличава лимита на крипто поръчки на $100,000 за седмица

През тази година разплащателният гигант даде възможност на своите клиенти да закупуват криптовалути директно от апп-а, а след това добави възможност за разплащане с крипто. Повишеният интерес доведе до момента на увеличаване на сумата за покупки на дигитални активи до $100000 на седмица. Преди това лимитът бе едва $20 000. Клиентите на PayPal могат да избират от Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум или Лайткойн.

 

Revolut получава инвестиция за $800М от SoftBank и Tiger

Една от най-популярните дигитални банки получи солидна инвестиция от  SoftBank и Tiger и се превърна в най-голямата финтех компания в Британия. Sky News оценява компанията на $33В, а Bloomberg на повече от $20В. За сравнение друга дигитална банка - Transferwise - е била оценена на $12В при листването си, а Monzo на $1.7В.

 

Италиански регулатор: Binance “не е оторизиран” да предоставя инвестиционна дейност

Италианският регулатор на ценните книжа, Consob, съобщи, че най-голямата крипто борса “не е оторизирана” да предоставя инвестиционни услуги в страната. Consob помоли крипто инвеститорите да действат с повишено внимание.

Binance е поставен пред засилен интерес от страна на регулаторите по целия свят. Наскоро британският FCA съобщи, че дъщерно дружество на компанията не може да оперира на Острова, а банките Barclays и Santander спряха възможността за депозиране на средства към платформата.

 

FCA предупреждава британските инвеститори за крипто риска с кампания за $15М

Отново към Британия и решенията на FCA. Повишилото се внимание към инвестициите през последните месеци, накара регулаторът да предприеме кампания за $15М, с която да предупреди британците за високия риск при инвестирането. Високата волатилност на криптовалутите накара органът да не се колебае и включи и тях в бъдещата кампания.

 

Bybit, борса за крипто деривативи, пуска и спот търговия

Базираната в Сингапур борса разширява услугите си и ще предлага на клиентите си да правят и спот поръчки - да купуват и продават Биткойн или други активи директно. Досега борсата предлагаше само възможността за операции с деривативи - договори на криптовалути, вместо самите активи.  Bybit е една от най-големите борси, търгуващи крипто деривативи според данни на Nomics и споделя, че ходът е част от дългосрочното развитие на компанията.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога