Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 16.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 16.10

Няма по-добър начин да започнем уикенда от това Биткойн да удря нови висоти!

Доминация на Биткойн: 46.82%

 Цена на Биткойн: $62 035

Обем търговия за последните 24 часа = $123 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 78 Extreme Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.50T 2.23%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.169T 4.41%
Пазарна Капитализация на Етериум 453B 0.41%
Пазарна Капитализация на DeFi 136B 11.92%

Биткойн премина границата от $60 000

Биткойн премина границата от $60 000 за койн, като в момента на писане бележи ръст от 13.37% за последните седем дни. Изглежда обаче това не е достатъчно за водещата криптовалута, защото тя стремглаво се насочва към преминаване на последния си рекорд, поставен през май тази година. Тогава цената достигна $64 400, като след това се сгромоляса с близо 50% след обявяването на рестрикциите на сектора за добив на Биткойн в Китай. Е, вече може да кажем, че китайските слухове са назад във времето и няма да повлияят на покачването на водещия дигитален актив. 

Дали в следващия брой ще отбележим нов рекорд? Стискай палци!

 

SEC разрешава на ProShares да търгува фючърс крипто ETF от понеделник

Повишението на цената според мнозина се дължи именно на тази новина. След много мъчителни и тежки години и купища апликации, SEC най-накрая взе някакво решение. 

ProShares индикира, че е получила одобрение от SEC да продължи със своя Bitcoin Strategy ETF. Той ще бъде прикрепен към цената на фючърсите на Биткойн, вместо директно към цената на криптовалутата. 

Въпреки че това не е “чист” Биткойн ETF, може да кажем, че все пак е някаква стъпка напред за индустрията. Цената се повиши мигновено, което означава, че ако SEC излезе с одобрение на реален Биткойн ETF, то тогава пазарът ще гърми.

 

Биткойн добивната компания Stronghold на път към своето IPO

Според съобщение от SEC, компанията за добив на Биткойн , Stronghold, е на път да стане публична с цена от $94 млн до $104 млн.

Според документа ще бъдат пуснати 5,882,352 акции от Клас А. Те ще могат да се търгуват на Nasdaq под символа “SDIG”, а първоначалната цена е между $16 и $18 за брой.

Плановете за развитието на Stronghold са огромни. В момента тя разполага с 3000 “крипто добиващи компютъра” или “миньори”. Тя обаче е сключила споразумение с трима доставчика за поръчка на допълнителни 26,150 миньора, 72% от които са планирани да бъдат доставени тази година.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога