Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.10

Петък е и е време за крипто брой за закуска!

Доминация на Биткойн: 45.97%

Цена на Биткойн: $59 631

Обем търговия за последните 24 часа = $109 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 71 Greed

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.44T 2.70%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.123T 3.25%
Пазарна Капитализация на Етериум 451B 5.29%
Пазарна Капитализация на DeFi 135B 4.36%

 

Coinbase пуска NFT платформа, към която има огромен интерес

Крипто борсата прави стъпки не само в търговията на криптовалути, но и в NFT сферата. “Coinbase NFT” ще “направи листването, поръчването, показването и намирането на NFT по-лесно от всякога преди”.

Новината обаче стана още по-голяма, защото над 1.8 млн души вече са се записали за новата услуга, която се очаква да бъде пусната до края на година.

“Точно както Coinbase помогна на милиони хора да достъпят Биткойн за първи път по лесен и доверен начин - искаме да направим същото и с NFT” - казаха от компанията. Към момента услугата има 1,868,216 вписвани, като числото продължава да се повишава, и е на път да удари 2 млн. 

NFT сферата забеляза огромен ръст по-рано тази година, през февруари, като сега отново е във възход. Към момента водещите платформи са OpenSea и Rarible. Те двете са отговорни за $6.8 млрд обем на търговия за Q3 2021.

 

Етериум на път да достигне бариерата от $4000

Само преди три месеца цената на втората по пазарна капитализация криптовалута бе около $2000, двойно по-малко от най-високия рекорд в $4350. Цената на Етър е 5.51% нагоре за последние 24 часа и в момента на писане е $3833, като се приближава към бариерата от $4000. 

Причините за повишаването не се дължат на намерения на SEC да одобри Етериум ETF (както някой смятат, че е при Биткойн), а може да се каже, че е натурална и е съвкупност от няколко фактора.

На първо място, разбира се, е подготовката на прокола да премине към Етериум 2.0. Този ъпдейт ще промени алгоритъма на мрежата от proof-of-work към proof-of-stake. Валидаторите ще трябва да “stake”-ват Етър, за да валидират транзакции и да поддържат мрежата. На второ място развитието на DeFi и NFT платформите. Мрежата на Етериум все още е отговорна за около ⅔ от DeFi прокетите, макар и да се развиват негови съперници като Solana или Polkadot. NFT сферата също има своя капка в морето - първите платформите за търговия отново бяха изградени върху кода на Етериум.

Не на последно място трябва да отбележим и EIP-1559, който даде дефлационен елемент на Етериум. Таксите за транзакции, които се плащат в Етър, не отиват като възнаграждение при миньорите, а биват изгаряни, с което се намалява предлагането на криптовалутата.

 

Ел Салвадор: служителите могат да получават заплатите си в Биткойн

Strike, партньорът на страната по осъществяване на проекта за биткойнизация, съобщи за нова услуга “Pay me in Bitcoin”. С нея потребителите могат да трансферират част или цялата сума на директния депозит в Биткойн без такси. 

“(от) днес всеки, който има Strike акаунт, без значение от работодателя, може да му бъде плащано с Биткойн” - написа CEO-то на Strike, Jack Mallers. Той също каза, че повишаването на инфлацията на САЩ, ще повлияе на салвадорианците, чиято главна валута е доларът.

Ел Салвадор бе първата страна, която прие Биткойн като разплащателно средство през миналия месец. Въпреки това новината бе посрещната от много протести и недоволства. Ниските такси за транзакции и бързината на мрежата обаче със сигурност ще променят мнението на опонентите на закона.

 

Мексико няма да предприеме Биткойн адаптация, каза Президентът

Приемането на Биткойн като законно платежно средство в Ел Салвадор, наддигна коментарите в много от останалите страни в Латинска Америка, които се борят с високи нива на инфлация. Днес обаче може да изключим Мексико от листата, тъй като Президент Lopez Obrador съобщи, че няма планове да приеме Биткойн закон. Вместо да се фокусират към Биткойн-приятелска политика, Obrador каза, че фокус ще е превенцията към укриване на данъци.

Въпреки че Мексико няма да разработва про крипто политика, Парагвай, Венецуела и Бразилия действат по въпроса.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога