Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 17.12

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 17.12

Добро утро в петък!

Доминация на Биткойн: 40.71%

Цена на Биткойн: $46 992

Обем търговия за последните 24 часа = $90.28 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 23 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.18T -3.17%
Пазарна Капитализация на Биткойн 888B -3.30%
Пазарна Капитализация на Етериум 460B -3.37%
Пазарна Капитализация на DeFi 136B -17.87%

Президентът на Ел Салвадор Nayib Bukele с висок процент на одобрение

Nayib Bukele, който бе критикуван както от жители на Ел Салвадор, така и от международни фигури, все още има висок процент на одобрение в страната.

Според проучване на вестник La Prensa Gráfica, младият президент получава вот на доверие от 85.1% от населението. 

Изследването е проведено между 1520 души от различни краища на Салвадор. Те са били попитани дали одобряват или не действията на Bukele досега. Само 11.7% са споделили неодобрение, а 3.2% са се въздържали от вот.

Президент Bukele взе властта в Ел Салвадор през 2019 като независим кандидат, като главната му цел е намаляване на криминалността. 

Неговият най-голям принос за крипто индустрията е предложението на Биткойн закона, който влезе в сила през септември. Законът бе критикуван от Световната банка, Международния валутен фонд, JP Morgan и други.

Попитани за “най-големия провал” на Bukele, допитаните в проучването казват, че това е именно Биткойн - 9.6% мислят така. 

Въпреки това, покупките на Биткойн в хазната на Салвадор ще имат положително влияние в дългосрочен план. 

 

Nansen събира $75 млн, работи над DeFi и NFT 

Един от начините за разбиране на това какво ни говори блокчейна, е чрез използване на Nansen. Компанията предлага анализаторски услуги и е получила финансиране от $75 млн. Те ще бъдат използвани за разширяване на графиките, които помагат на инвеститорите да следят активността на yield farming и NFT на Етериум и други блокчейни.

Компанията започна своята дейност през 2020 и към момента има 4000 до 5000 потребители.

Nansen има анализи на Polygon, Binance Smart Chain, Fantom, Avalanche и Celo, като планира добавянето на Solana и Terra. 

 

Проектът на Solana Solscan събра $4 млн финансиране

Solscan e block explorer и анализаторска компания, която следи данните на блокчейна на Solana. Тя съобщи, че е получила финансиране от $4 млн, като сред главните инвеститори са Multicoin Capital, Electric Capital и др. 

Solscan ще използва средствата, за да подобри своя block explorer и за създаването на анализаторската платформа Solscan Analytics.

Block explorer помага на потребителите да следят транзакции, направени на блокчейна. Той показва откъде са дошли инвестираните пари и накъде са отишли. 

CEO-то на компанията, Long Vuong, сподели, че скоро ще бъде добавен и "NFT dashboard".

 

BitDAO създава DAO със студенти от Harvard и Oxford

Децентрализираният мениджър на активи, които има $2.5 млрд AUM, ще създаде децентрализирана автономна организация EduDAO.

В него ще бъдат включени студенти от различни университети в САЩ, Англия и Китай, сред които Harvard и Oxford. 

DAO-то има за цел да предостави на университетските групи по-широк обхват, позволявайки блокчейн иновации чрез финансиране и насърчаване. В дългосрочен план идеята е да се демократизира образованието - физическата локация да не е определяща за университетите.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога