Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 18.11

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 18.11

Добро утро, крипто другарчета! Ето ги и горещите теми за днес!

Доминация на Биткойн: 43.42%

 Цена на Биткойн: $59 769

Обем търговия за последните 24 часа = $126 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 54 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.61T 0.08%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.128T -0.28%
Пазарна Капитализация на Етериум 503B 1.55%
Пазарна Капитализация на DeFi 152B -14.28%

 

 

ConstitutionDAO събра $30 млн

Преди няколко дни в броя говорихме за ConstitutionDAO, която е създадена преди по-малко от седмица, но има амбициозната идея да закупи едно от единадесетте останали копия на първото издание на Конституцията на САЩ от 1787.

Ден преди търга, ConstitutionDAO вече е събрала $30 млн в Етериум, за да направи своята поръчка, при положение, че документът е оценен за от $15 млн до $20 млн. Общо DAO-то има над 15 000 съдружника, като всеки средно е дарил $2 000. Мисията на ConstitutionDAO остава същата – да закупи творбата и да я направи достъпна до всеки, който иска да се запознае с историческото копие. Към момента организацията няма конкретен план как да изложи творбата, но едни от идеите са за предоставяне в музей или публичен архив. 

Ако все пак ConstitutionDAO не успее да спечели търга, тя ще върне парите на членовете си.

Avalanche удари нов рекорд в над $100

Avalanche (AVAX), един от главните съперници на Етериум, бележи ръст от 6.96% за последните 24 часа, като цената на токена постави нов рекорд от $110.31. С пазарна капитализация от почти $23 млрд, AVAX стои на дванадесето място сред най-успешните криптовалути.

Освен този рекорд обаче, DeFi екосистемата на Avalanche също забелязва голям напредък. Общо в децентрализираните финанси на мрежата са заключени $11 млрд спорде DeFiLlama. С високата си стойност на транзакции за секунда и ниски такси, мрежата поддържа и създаването на NFT-та.

Растежът е част от широка поредица новини за Avalanche, най-забележителната от които за тази седмица е партньорството с Deloitte, една от „Big 4“ счетоводни компании.

BlockFi под окото на SEC за високодоходните акаунти

След като преди няколко месеца високодоходните акаунти на BlockFi попаднаха в лапите на няколко щата – Тексас, Ню Джърси, Аризона, Вермонт и Кентъки, сега бе ред и на един от най-зорките финансови регулатори в САЩ, а именно SEC.

Високодоходните акаунти предоставят възможността за депозиране на крипто и получаването на солидна лихва, в пъти по-голяма от тази на търговските банки. Например за депозит на Тетър – 9.5%, за Етър – 5%, за Биткойн – 4% и т.н.

Причината за интереса на SEC, а и не само, обаче е, че според тях тези високодоходни акаунти представляват търговия с финансови инструменти, за които BlockFi не е регистрирана и следователно създават риск за инвеститорите. 

Към този момент на управление на Gary Gensler виждаме много смесени сигнали по отношение на въпроса крипто – институцията даде зелена светлина на Биткойн фючърс ETF, но е препъни камък за Биткойн спот ETF, а както може да видим и за получаване на по-висока лихва от нормалното.

BlockFi обаче не е единствената компания, получила вниманието на SEC. Celsius, която също предоставя високодоходни акаунти, бе поставена на разпит от същите щати. По-рано тази година SEC косвено забрани на Coinbase да продължи развитието на своя продукт Lend, който целеше да предоставя 4% лихва при депозити на USDC.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога