Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 17.11

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 17.11

Добро утро в средата на седмицата! Вчера крипто пазарът претърпя малка корекция, но въпреки това нека разгледаме новините. Започваме с положителните!

Доминация на Биткойн: 43.47%

Цена на Биткойн: $69 777

Обем търговия за последните 24 часа = $145.74 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 51 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.60T -1.86%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.128T -1.37%
Пазарна Капитализация на Етериум 496B -2.59%
Пазарна Капитализация на DeFi 152B 11.29%

 

 

Binance публикува лист с правата на крипто потребителите

Крипто борсата публикува „10 фундаментални права на крипто потребителите“, които призовават за достъп до финансови услуги, стриктна защита на личните данни и други мерки. Платформите също трябва да защитават потребителите от потенциални лоши лица и да предоставят достатъчно ликвидност.

От години Binance е критикувана, че не посочва къде е регистрирана, но нарастващото регулаторно внимание накара CEO-то Changpeng Zhao (CZ) да смекчи тона. В опит за справяне със ситуацията, компанията започна широко наемане на предходни регулатори. Binance нае Greg Monahan, предходен разследващ по криминалистика в US Treasury, както и агенти на IRS и Europol.

Биткойн спадна под $60 000

Крипто пазарът свети в червено като най-голямата криптовалута по пазарна капитализация спадна под $60 000 – $58 755 според CoinMarketCap. Цената на Биткойн е с 10.85% надолу за последните седем дни, като според данни на Coinglass $609.7 млн в long позиции са били ликвидирани от пазара за последните 24 часа.

Етериум също спадна, като достигна най-ниска точка от $4 125, а в момента на писане се търгува на $4 166. Други токени като Solana, Cardano, XRP, Polkadot и Dogecoin също светят в червено с над 5%.

CFO-то на Twitter: Крипто е твърде волатилно за инвестиране сега

В понеделник CFO-то на Twitter, Ned Segal, каза, че според него инвестирането в крипто „няма никакъв смисъл сега“, поради високата волатилност на индустрията и липсата на правила от регулаторите. Той също добави, че ако Twitter иска да инвестира в сектора, ще трябва да промени текущата си инвестиционна политика, която дава възможност на компаниите да държат стабилни активи в баланса си.

Неговото мнение обаче се различава коренно от това на CFO-то Jack Dorsey, който освен Биткойн адвокат прави стъпка след стъпка за популяризирането на индустрията. През март Dorsey продаде NFT на първия си tweet за $2.9 млн. Отделно друга негова компания, Square, инвестира $50 млн в Биткойн и предоставя купуване и продаване на криптовалутата на клиентите си. Dorsey също заяви планове да действа по въпроса за крипто добива, а миналата седмица Twitter стартира свой крипто екип, който ще разглежда децентрализираните технологии.

Биткойн ETFът на VanEck достигна $9.6 млн търговия за първия си ден

Въпреки че не получихме Биткойн спот ETF, SEC одобри няколко Биткойн фючърс ETF-а, които следят цената на фючърс договорите на криптовалутата на Чикагската търговска борса (CME). Един от тях, VanEck Bitcoin Strategy ETF (XBTF), бе пуснат в понеделник, като за първия си ден видя търгувани 38,398 акции и събра $9.6 млн активи. 

Въпреки че първият одобрен ETF, този на ProShares, събра $1.1 млрд за първите си два дни на търговия, то спадналата цена на Биткойн също се отрази негативно на VanEck.

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога