Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 20.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 20.10

Добро утро в средата на седмицата. Вчера късно вечерта Биткойн бе на път да покори нов рекорд, но … не го направи. А сега към новините.

Доминация на Биткойн: 47.67%

 Цена на Биткойн: $63 829

Обем търговия за последните 24 часа = $88.81млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 82 Extreme Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.52T 1.54%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.203T 2.70%
Пазарна Капитализация на Етериум 452B 1.42%
Пазарна Капитализация на DeFi 135B 4.39%

Първият Биткойн фючърс ETF търгува почти $1 млрд в първия си ден

Вчера бе пуснат в търговия дългоочакваният Биткойн ETF, който регистрира търговия от $280 млн за първите си 20 минути. Към момента на затваряне близо $1 млрд обем на търговия бяха регистрирани, по-конкретно $994 млн, спрямо Bloomberg. 

В петък ProShares получи одобрение от SEC да създаде първият Биткойн фючърс ETF в САЩ, като той се търгува на New York Stock Exchange под символа BITO. Първоначалната цена на акциите бе $40, като в един момент се покачи до $42.15 и завърши деня на $41.95.

Биткойн фючърс ETFът за малко да удари търговия от $1 млрд за първия си ден. Към момента само едни ETF е имал обем търговия над $1 млрд и това е BlackRock’s Carbon Transition Readiness през април.

Според експерта по ETFи на Bloomberg, James Seyfarrt, това е било цяла изненада, тъй като те са очаквали по-малък интерес към продукта.

 

Invesco временно се оттегля от Биткойн фючърс ETF

Втората компания, която кандидатства за Биткойн фючърс ETF, временно се оттегля от това си желание. Invesco е инвестиционен мениджър и управлява активи за $1.3Т. 

„Решихме да не преследваме стартирането на Биткойн фючърс ETF в близко бъдеще“, заяви говорител на бизнеса пред Bloomberg. Една от възможните причини за решението е, че според апликацията Bitcoin Strategy ETF ще търси експозиция и към други активи като ETFи извън САЩ и частни инвестиционни фондове, какъвто е този на Grayscale. 

Следващите в листата на Биткойн фючърс ETFa са VanEck Bitcoin Strategy ETF и Valkyrie Bitcoin Strategy ETF 

 

Биткойн тръста на Grayscale се търгува на отбив от 20%

Вчера в броя говорихме за плановете на Grayscale да се превърне в Биткойн спот ETF, но това вместо да повиши цената и намали дискаунта на акциите от обезпечението с Биткойн, което имат, направи точно обратното. Акциите на Биткойн тръста (GBTC) са достигнали 20.53% дискаунт, което означава, че една акция на фонда струва по-малко от обезпечението с Биткойн, което има. Всяка акция представлява 0.00093509 BTC, като цената би трябвало да е $59.66, като в момента на писане е $48.82.

Ако Grayscale получи одобрение за Биткойн спот ETF е възможно тази разлика да в дисконта да се изглади, а в допълнение годишните такси за поддръжка също ще бъдат намалени, като в момента те са 2%.

 

Добивът на Биткойн става по-труден

С последната промяна в мрежата на Биткойн, добивът на криптовалутата е с 1% по-труден. Това обаче не е никак маловажно, тъй като в дългосрочен план това е седмото повишение от юни насам, когато hash rate-a падна с близо 50% след рестрикциите на Китай.

Промяната в трудността е част от начина, по който функционира кода на Биткойн. Тя се случва на всеки около две седмици и има за цел да адаптира мрежата към повече или по-малко компютри в нея. 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога