Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 21.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 21.10

Утрото днес със сигурност е по-добро от предходното, защото Биткойн покори нов рекорд.

Доминация на Биткойн: 46.58%

Цена на Биткойн: $65 005

Обем търговия за последните 24 часа = $119 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 84 Extreme Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.62T 3.75%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.216T 1.40%
Пазарна Капитализация на Етериум 489B 8.03%
Пазарна Капитализация на DeFi 142B 30.46%

Биткойн с нов рекорд, Етериум и акциите следват 

Не знам дали имате “зелен паспорт”, но е ясно, че на Биткойн той не му бе нужен, за да премине последния си рекорд от $64 804, поставен през 14 април, за да покори нов такъв в $66 930 според CoinMarketCap.

По-рано през годината след като достигна своя пик, Биткойн падна с 50% до $30 000 и се задържа в границата между $30К - $40К за доста дълго време. 

Сега обаче пазарът отново се раздвижва, защото не само BTC тръгна нагоре. Той поведе със себе си и втората по пазарна капитализация криптовалута. Етерием достигна нива от $4239 и се доближава към своя рекорд от $4,362. 

На върха стоят и крипто свързаните акции. Coinbase се търгува на цена от $315, увеличение с 29%. Square на $255.35.

Главната причина за скока според мнозина си остава новината за Биткойн фючърс ETF-а.

 

VanEck с втория Биткойн фючърс ETF

SEC отприщи своята сила на одобрение на фючърс ETF апликации и след като Invesco се отказа от своята позиция засега, то бе време на третата компания - VanEck. VanEck’s Bitcoin Strategy ETF ще се търгува отново на New York Stock Exchange, като се очаква това да стане реалност от 25 октомври. 

Разбира се той ще бъде свързан с фючърс Биткойн договори, а не с реалния актив. 

Първият фючърс ETF на ProShares имаше голям успех, като удари почти $1 млрд търговия за първия си ден. Дали VanEck ще бележи същия успех?

 

Китай кара McDonald’s да ускори адаптацията си към дигиталния юан

Тази година Китай даде начало не само на забраната си над добивния сектор на Биткойн, но и развя зеления флаг на дигиталната валута на Централната банка - дигиталния юан. За да насърчи използването му, от ЦБ направиха няколко томболи с т.н. “червени пликове”. 

Сега обаче монетарният орган решава да предприеме стъпки по още по-голямо разпространение на дигиталната валута само месеци преди старта на Зимните олимпийски игри в Бейджинг през февруари 2022.

Според Financial Times, Китай кара McDonald’s да ускори адаптацията си към новата валута. Към момента тя е тествана в 270 ресторанта на веригата в Шанхай. Източникът казва, че Правителството също кара Visa да следва стъпките. От Visa не коментират въпроса, но от McDonald’s казват: "Шанхай е нашият пилотен град и ние ще се поучим от отговора на клиентите."

 

FCA предупреждава за риска на крипто чрез TikTok и YouTube 

Всеки орган има своите проблеми с крипто, но едно е сигурно, че ге всички искат да предпазят малкия инвеститор, макар че никой не е искал тяхното съдействие. Сега британският регулатор FCA реши да стартира кампания в TikTok и YouTube, с която да предупреждава инвеститорите от рисковете на криптовалутите.

От FCA  казват, че кампанията има за цел да информира инвеститорите, а не да ги възпрепятства от действията им по покупка на крипто. 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога