Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 20.11

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 20.11

Добро утро в събота!

Доминация на Биткойн: 42.39%

 Цена на Биткойн: $58 744

Обем търговия за последните 24 часа = $115.83 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 43 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.62T 5.23%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.108T 4.06%
Пазарна Капитализация на Етериум 509B 5.80%
Пазарна Капитализация на DeFi 157B -18.10%

Крипто пазарът се възстановява от корекцията си

Крипто пазарът започна своето възстановяване след последната си корекция. Биткойн бе спаднал на нива от $55 885 според CoinMarketCap, драстична разлика спрямо последния си поставен рекорд преди десет дни от $69 044. В момента най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се търгува на цена от $58 599.

Етериум, втората най-ценна криптовалута, също видя повишение на цената си след последния крах. Етър е нагоре с 5.17% за последните 24 часа, като се търгува на $4 288. Въпреки това Solana забелязва далеч по-бързо възстановяване. Съперникът на Етър се радва на повишение на цената си от 8% за последните 24 часа, като отново се търгува над $200 – $214, за да сме по-конкретни.

Други токени, забелязващи голям ръст, са Shiba Inu и Avalanche с 13.20% и 17.71% респективно.

Крипто борсата Gemini получи финансиране за $400 млн

Gemini, крипто платформата, основана от близнаците Winklevoss, съобщи, че е получила финансиране за $400 млн. Сред главните инвеститори са Morgan Creek Digital, Commonwealth Bank of Australia, 10T, Newflow Partners и ParaFi. Набирането на капитала изстреля оценката на компанията, която в момента е $7.1 млрд.

По отношение на събраната сума, бизнесът заяви, че „ще продължи да предлага основни, иновативни и сигурни продукти на пазара и ще ускори географската си експанзия“. Gemini оперира не само в САЩ, а също така в Обединеното кралство и Сингапур, където друга борса – Binance – има проблеми с регулаторите.

Gemini има и своя NFT платформа на име Nifty Gateway, която е регистрирала $420 млн продажби.

Square публикува документ за децентрализирана Биткойн борса

Square, финансовата компания, ръководена от CEO-то на Twitter Jack Dorsey, иска да развие дейността си отвъд Биткойн покупко-продажба чрез CashApp. Сега компанията работи над децентрализирана борса (DEX), на която хората ще могат да обменят Биткойн и фиатни валути. Дивизията по разработка на проекта, която започна своята работа през юли, вече издаде документ (white paper) за DEX-а.

В него пише, че борсата е „протокол за откриване на ликвидност и обмяна на активи (като Биткойн, фиатни валути или реални стоки в света)“. Това ще се извършва по безопасен начин, без да се разкрива идентичността на страните.

Въпреки това все още не е ясно дали проектът е изграден върху кода на Биткойн или около Биткойн.

Binance US очаква нови финансирания през следващите месеци

Binance US, американският клон на най-голямата в света борса по обем търговия, очаква нови рундове финансирания през следващите месеци. Това заяви CEO-то на Binance, Changpeng Zhao, по време на Bloomberg New Economy Forum в Сингапур вчера.

С $756 млн обем на търговия за последните 24 часа, Binance US е на трето място в САЩ, като първенците са Coinbase и Kraken. В допълнение борсата обмисля да стане публична в близките години, като за целта ще следва примера на Coinbase, която стана публична през април тази година.

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога