Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 23.11

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 23.11

Добро утро в началото на седмицата! 

Доминация на Биткойн: 41.87%

Цена на Биткойн: $56 188

Обем търговия за последните 24 часа = $117.39 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 33 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.53T -1.78%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.060T -2.40%
Пазарна Капитализация на Етериум 488B -1.98%
Пазарна Капитализация на DeFi 155B -3.44%

Ел Салвадор на път да създаде “Биткойн град”

Nayib Bukele, президентът на Ел Салвадор и Биткойн привърженик, сподели в събота, че страната планира създаването на “Биткойн град”. Той ще бъде базиран в източната част на Салвадор и изграждането му ще бъде финансирано с издаването на облигации, обезпечени с Биткойн.

Bukele добави, че градът ще бъде захранван с електричество от вулканична енергия. Още по-изненадващото е, че жителите на града ще бъдат освободени от данъци, освен данък ДДС в размер на 10%. Половината от парите от данък ДДС ще бъдат използвани за изплащане на облигациите, а другата част - за публични услуги.

“Инвестирай тук и прави парите, които искаш. Това е напълно екологичен град, който работи и е захранван с енергия от вулкани” - каза Bukele. 

Други градове като Маями и Ню Йорк също водят про крипто политика. Приемането на Биткойн като законно средство за разплащане в Ел Салвадор обаче може да изведе страната стъпка по-напред в дългосрочен план.

 

Разработчиците на Zcash планират преминаване към proof-of-stake

Цената на Zcash скочи с над 10% за последните седем дни. Причината - Electric Coin Company, компанията зад криптовалутата, съобщи официалните си цели за следващите три години. 

В момента на писане Zcash стои на цена от $200.32.

Според плана организацията ще пусне свой портфейл през следващата година, преди да започне преминаването на мрежата от proof-of-stake към proof-of-work механизъм. 

Zcash е основният съперник на Monero. И двете криптовалути поставят на преден план запазването на личната информация за транзакцията - като например сумата, изпращач и получател. За разлика от Monero обаче, Zcash има както открити транзакции (цялата информация е достъпна), така и закрити (детайлите не са видими на блокчейна).

 

Една трета от хедж фондовете планират да инвестират в крипто: проучване на Ernst & Young

С нарастването на екосистемата, и високата инфлация от 6.2%, хедж фондовете започват да търсят по-рисков капитал, който да им донесе по-висока печалба. 

Според проучване на една от най-големите счетоводни компании, Ernst & Young, една трета от хедж фондовете, 24% от алтернативните инвеститори и 13% от частните мениджъри на капитал, планират да добавят крипто към своето портфолио. Мениджърите на по-големите компании споделят в проучването, че са по-склонни да станат част от крипто инвеститорите. 

Освен големите инвеститори, малките също проявяват интерес към нарастващата сфера. Скорошно проучване в САЩ показа, че 13% от американците притежават криптовалути.

 

Британският регулатор FCA инвестира $670 000 в своя персонал срещу крипто тероризма

Британският финансов регулатор FCA съобщи, че ще стартира обучение на своя персонал, насочено към справянето с крипто тероризма и прането на пари. Кампанията ще струва £500,000 ($670,000). 

Това е част от поредицата ходове, които FCA прави по отношение на крипто. През януари регулаторът забрани крипто деривативите за малките инвеститори, поради високата волатилност на пазара и защита на потребителите. FCA също неколкократно посочи високата възможност от загуба на пари при инвестиции в крипто активи. 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога