Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 22.03

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 22.03

Добро утро, крипто фенове! 

Доминация на Биткойн: 41.87%

 Цена на Биткойн: $42 182

Обем търговия за последните 24 часа = $106 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 26 Fear 

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.91T 2.43%
Пазарна Капитализация на Биткойн 801B 2.34%
Пазарна Капитализация на Етериум 359B 3.87%
Пазарна Капитализация на DeFi 143B 9.78%

Малайзия да направи Биткойн разплащателно средство

Миналата година Ел Салвадор направи Биткойн разплащателно средство и криптовалутата застана рамо до рамо с долара. Сега изглежда е време на втората страната, която ще направи тази съдбоносна крачка. Става дума за Малайзия.

Вчера заместник министъра на комуникацията и мултимедията Zahidi Zainul сподели, че според него Малайзия трябва да признае както Биткойн, така и други крипто активи като разплащателно средство. 

Министерството на комуникацията и мултимедията отговаря за интернет инфраструктурата, както и за други по-малки мрежи, като например системата за електронен подпис. 

Досега Малайзия не е показвала засилен интерес към промяна на статуса на най-голямата криптовалута. Страната разработва своя криптовалута, както много други държави.

Криптовалутите в Малайзия са по-широкоразпространени в сравнение със Салвадор. Югоизточната азиатска държава е на 23 място по крипто адаптация, а Ел Салвадор е на 89 място. 

 

Хакер е откраднал клиентски данни от Circle, BlockFi и други големи крипто борси

Няколко крипто компании са преминали през хак, при който е изтекла информация, свързана с клиентите им. Това са Circle, BlockFi, Pantera Capital, NYDIG и още няколко компании. 

В съобщение до своите клиенти бизнесите уведомяват, че Hubspot (платформа за маркетинг и продажби) ги е информирала за злоупотребата от страна на хакер. Изтекла е информация като имена, имейл адреси, пощенски адреси и телефонен номер. Въпреки това данни като персонални номера не са били компрометирани. 

 

Goldman Sachs е първата банка, която прави OTC Биткойн трейд

Goldman Sachs е първата банка, която направи over-the-counter (OTC) крипто трейд. Бизнесът е закупил чрез OTC Биткойн non-deliverable option 

от Galaxy Digital. 

Galaxy Digital e крипто инвестиционна компания, която също доставя ликвидност на Goldman Sachs за Биткойн фючърсите. 

Опциите са известен дериватив в света на криптовалутите. Той не е свързан с директна покупка или продажба на актив, а залага на бъдещата цена.

 

FTX Ventures инвестира $100 млн в приложението Dave 

Dave и FTX US обединяват сили с инвестиция от $100 млн.

Dave предлага банкови услуги като дебитна карта и акаунт за разплащане онлайн. Сътрудничеството ще даде възможност на Dave да въведе крипто услуги, с които да привлече нови клиенти. 

В началото на годината FTX съобщи, че стартира FTX Venture фонд за $2 млрд, с които да насърчи развитието на индустрията. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога