Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 25.03

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 25.03

Добро утро в последния ден от работната седмица! 

Доминация на Биткойн: 41.86%

Цена на Биткойн: $43 991

Обем търговия за последните 24 часа = $106 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 47 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.99T 1.57%
Пазарна Капитализация на Биткойн 835B 2.04%
Пазарна Капитализация на Етериум 374B 2.40%
Пазарна Капитализация на DeFi 144B -4.52%

Русия може да приема Биткойн за петрол и газ: каза главата на Комисията по енергетика 

Прецедент в световната и крипто историята е моментът, когато най-голямата криптовалута по пазарна капитализация започне да бъде приемана и от страни като Русия. 

Pavel Zavalny, председател на Комисията по енергетика сподели, че Русия може да приема Биткойн за енергийните суровини, които изнася.

Според изявлението страните от листата на неприятелите могат да закупуват газ и петрол само чрез руска рубла или злато. Страните приятели на Русия, като Турция и Китай, могат да закупуват суровини чрез рубла и тяхната собствена валута. Zavalny добави: “може да търгуваме и с Биткойн”. Все още не е ясно дали покупката с BTC може да се извършва от страните приятелки на Русия или от всички държави. 

След започването на войната в Украйна руската рубла загуби около 50% от стойността си. Въпреки това в момента тя се възстановява и е с 30% по-малко от стойностите си преди конфликта. 

Това определено е тема, която заслужава внимание и доста напомня на обвързването на долара с петрола. 

 

Bukele с ответен удар на закон в САЩ, таргетиращ рисковете от Биткойн закона 

Президентът на Ел Салвадор Nayib Bukele се противопостави на американския Сенат, който ще разгледа законопроект за “потенциалните рискове” от Биткойн закона. 

Нареченият Accountability for Cryptocurrency in El Salvador премина разглеждането пред Комитета и ще бъде разгледан на следващата стъпка - Сената. 

Докладът говори за Биткойн адаптацията на Ел Салвадор и как тя може “потенциално да отслаби санкциите на Америка, давайки сила на лоши участници като Китай и криминални организации”.

След преминаването на гласуването в Комитета, Bukele написа в Twitter: “Американското правителство не се бори за свобода и това е доказан факт”. Както и че това не е част от американската мечта - намеса от правителството и страх от закон, приет извън държавата. 

 

Solana с ултра адаптация 

Solana е деветата по пазарна на капитализация криптовалута, като достигна цена от $104 - ръст от 5% за последното денонощие. 

Една от причините криптовалутата да премине границата от $100 е поредицата от новини, които заляха мрежата. 

Krafton, издател на играта PUBG, сподели за партньорство с Solana Labs, за да изградят блокчейн игра. 

Block Tackle сподели, че ще издават NFT скейтбординг игра на Solana, а Coinbase добави токена към браузър extension-a си. 

Още по интересната новина е, че Grayscale добави SOL токена в свой фонд, съдържащ различни криптовалути. При това процентът на Solana е доста висок - 24% (заедно с 24% Cardano). Дали токенът ще продължи да расте? 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога