Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 26.03

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 26.03

Добро утро в събота! Надяваме се кафето да е готово, защото нашият крипто брой е!

Доминация на Биткойн: 42.19%

 Цена на Биткойн: $44 425

Обем търговия за последните 24 часа = $84 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 51 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.00T -0.26%
Пазарна Капитализация на Биткойн 843B 0.99%
Пазарна Капитализация на Етериум 374B -0.35%
Пазарна Капитализация на DeFi 126B -12.00%

Биткойн се насочва към $45 000

С каква по-хубава новина да започнем съботния ден! Изглежда Биткойн започна своето възстановяване и се насочва към прекрачване на границата от $45 000. Последно криптовалутата стоеше над $45К на 10 февруари, след което се зададе мечи месец. В момента на писане цената на BTC е $44 467, като отбелязва повишение от 6.69% за последните 7 дни. 

Логично повишението задвижи и останалата част от крипто пазара нагоре. Етериум е нагоре с 6.53% за последната седмица и се търгува на цена от $3 123. 

В останалите топ 10 криптовалути най-голям победител е Cardano, който за последните 7 дни има повишение на цената от 29.34%. Solana се е повишила с 11.89%, като в момента сменя ръце на малко над $100 за койн. 

 

Treasury: крипто иновацията “може да е здравословна”

Секретарят на Treasury Janet Yellen никога не е била про крипто насочена. Мотивите ѝ за това бяха малкото транзакции, които мрежи извършва, както и заподозрените случаи на пране на пари. 

Това обаче изглежда се е променило. В интервю за CNBC тя споделя: „Имам малко скептицизъм, защото мисля, че има основателни опасения за това“. “Някои са свързани с финансовата стабилност, защитата на потребителите/инвеститорите, използването за незаконни транзакции и други неща. От друга страна, има ползи от крипто и ние признаваме, че иновациите в платежната система могат да бъдат нещо здравословно."

Тя допълни, че крипто вече набира популярност и е инвестиционно решение за мнозина американци. 

Причините за промяната на решението може да са няколко. На първо място проследяемостта на блокчейн прави трудно прането на пари. На второ място претият наскоро Executive order от президент Biden търси регулиране на крипто индустрията, с което да се запази нейната иновативност. Treasury от своя страна трябва да изготви доклад, който да предаде в определен срок от време и изкаже мнението си по въпроса.

 

Водеща израелска банка дава достъп до BTC и ETH 

Leumi Bank е една от водещите банки в Израел и изглежда търси и иновациите. Банката си партнира с компанията за крипто инфраструктура Paxos, за да направи крипто трейдинг. Клиентите на Leumi ще могат да купуват, продават и държат Биткойн и Етериум, като в бъдеще се очаква да се добавят и още криптовалути. Минималната транзакция е $15.50. 

Към момента няма конкретизирана дата за начало на услугата, защото банката чака одобрение от финансовите органи.

Възможността за крипто покупка директно от банков акаунт ще направи адаптацията на индустрията още по-бърза. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога