Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 25.11

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 25.11

Краят на работната седмица изглежда все по-близо! А сега е време за сутрешно кафе и най-важните крипто клюки!

Доминация на Биткойн: 41.96%

Цена на Биткойн: $57 669

Обем търговия за последните 24 часа = $140 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 32 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.60T 0.46%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.088T 0.82%
Пазарна Капитализация на Етериум 509B -0.89%
Пазарна Капитализация на DeFi 149B -14.46%

 

Етериум е изгорил 1 млн токени от август насам

През август в кода на Етериум влезе в сила важен ъпдейт на име EIP-1559, който промени структурата на таксите. Преди промените, те отиваха при миньорите като награда за извършените усилия по верификация на транзакциите, но EIP-1559 направи таксите да бъдат изгаряни. Това даде дефлационен елемент на криптовалутата, но с голямата използваемост на мрежата, засили горенето на Етър. 

Така към днешна дата са изгорени над 1 млн Етериум токени, което се равнява на над $4 млрд при сегашните цени. 

Може да твърдим обаче, че ако горенето не бе започнало, то цената на Етериум нямаше да се повиши драстично. Цената на втората по популярност криптовалута се изстреля от под $3 000 до почти $4 500, като в момента на писане се търгува на $4 307. 

 

BlockFi ще взима такси за Етериум тегления

Високите такси в мрежата на Етериум накараха компанията за крипто заеми BlockFi да промени политиката си.

Бизнесът ще спре безплатното теглене на Етър “заради повишаващите се транзакционни разходи в Етериум мрежата”. Новината се отнася и за други токени като Chainlink, Pax Gold, Uniswap и Basic Attention Token и влиза в сила от 1 декември.

Биткойн, Litecoin и стейбълкойните остават незасегнати към момента.

Преди промяната на условията, BlockFi предлагаше едно теглене на стейбълкойн и едно теглене на криптовалута безплатно за месец. Сега тегленията на Етериум ще бъдат таксувани с 0.015 Етъра, което е около $64 при сегашните цени. 

 

Nansen ще си партнира с втория слой на Етериум Arbitrum 

Крипто анализаторската платформа Nansen съобщи, че ще си партнира с втория слой на Етериум Arbitrum. 

Nansen предоставя на потребителите си данни в реално време и сигнали за DeFi и NFT. Към момента компанията партнира с Етериум,  Polygon, Binance Smart Chain (BSC), Fantom, като в началото на 2022 ще въведе и Solana. 

Що се отнася до Arbitrum, към момента той е най-големият втори слой, изграден на Етериум. Както всеки втори слой, Arbitrum цели бързи транзакции с малки такси. Протоколът позволява до 40 000 транзакции за секунда и средна такса към момента от 3.11 според l2fees.

 

OCC с писмо към банките по отношение на криптовалутите

OCC (Office of the Comptroller of the Currency) в САЩ публикува писмо, в което инструктира банките и федералните спестовни асоциации, че трябва да имат адекватен контрол, преди да се включат в дейности, свързани с крипто.

„Днешното писмо потвърждава първенството на безопасността и здравината. Предоставянето на тази яснота ще помогне да се гарантира, че тези дейности с криптовалута, дистрибутирания запис (ledger) и стабилни монети ще се извършват от националните банки и федералните спестовни асоциации по безопасен и стабилен начин.” - каза Michael J. Hsu, председател на ОСС.




Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога