Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 26.11

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 26.11

Петък е, но не и за крипто индустрията!

Доминация на Биткойн: 41.75%

 Цена на Биткойн: $56 935

Обем търговия за последните 24 часа = $142 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 47 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.72T -0.01%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.075T -1.20%
Пазарна Капитализация на Етериум 514B -1.90%
Пазарна Капитализация на DeFi 152B 10.00%

 

Morgan Stanley купува още акции на Биткойн Тръста на Grayscale

Morgan Stanley, една от най-големите инвестиционни банки в САЩ, е увеличила своята напряка Биткойн експозиция. Компанията е направила поредната си поръчка на акции на Биткойн Тръста на Grayscale през третото тримесечие на годината.

В доклад до SEC, Morgan Stanley показва, че три от фондовете на банката са се сдобили с акции на Биткойн Тръста, които към момента на писане се търгуват на дискаунт от 12.32% според YCharts

Новите придобивки са част от Morgan Stanley Institutional Fund’s Growth Portfolio, Morgan Stanley Insight Fund и Morgan Stanley Global Opportunity Portfolio.

Общо банката държи 6,626,381 акции със стойност от $307 млн при сегашните цени. 

Акциите на Биткойн Тръста на Grayscale се търгуват на отбив от февруари насам. Това означава, че една акция струва по-малко от експозицията към Биткойн, която има. За много инвеститори този факт не е никак приятен, тъй като инвестицията им е на загуба. Поради тази причина компанията майка на Grayscale, Digital Currency Group, бе принудена да се намеси. Миналия месец Digital Currency Group повиши цената на покупката си на акции на Тръста от $750 млн на $1 млрд.

 

Christie’s ще прави NFT аукцион с OpenSea

Аукционерската къща Christie’s ще си партнира с най-голямата NFT платформа OpenSea за дигитална изложба. 

Колаборацията носи името "Christie's X OpenSea" и ще се състои на сайта на OpenSea, като залозите ще се правят в Етериум. Изложбата ще включва творби на Andre O'Shea, Alpha Centauri Kid, Ash Thorp, Beige, Blake Kathryn и други артисти. 

По-рано тази година Christie’s продаде NFT творбата на Beeple "Everydays: The First 5000 Days” за $69 млн. Миналия месец компанията отбеляза повече от $100 млн NFT продажби. 

От друга страна популярността на NFT направи OpenSea най-голямата NFT платформа. Към момента платформата е достигнала обем на търговия от над $11 млрд.

 

Крипто не представлява риск за икономиката, Банката на Канада

Канада води про крипто политика. Страната стана първата в Северна Америка, която одобри Биткойн и Етериум ETF, а вече има и такъв, съчетаващ двете криптовалути. 

По време на среща във вторник, заместник-управителят на Банката на Канада съобщи, че криптовалутите не представляват значителен риск за финансовата система към момента. 

Той каза, че Банката не мисли, че крипто се “развива по начин, който създава системен тип риск за финансовата система“.

 

Испанските регулатори вдигат шум срещу реклама на Binance, направена от футболиста Iniesta 

Финансовият регулатор на Испания, CNMV, направи предупреждение към Andrés Iniesta, който промотира крипто борсата Binance в Instagram и Twitter.  

Iniesta, който играе във футболния отбор на Барселона и националния отбор на Испания, публикува пост и няколко снимки в социалните медии. На тях той е пред лаптоп и държи телефон, на които се виждат сайта на Binance.

Само след 12 часа, финансовият регулатор коментира на поста в Twitter: „Здравей, Andres Iniesta, крипто активите крият някои значителни рискове поради това, че са нерегулирани продукти“. 

Въпреки това, постът в Twitter събра над 8 000 харесвания.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога