Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 26.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 26.10

Добро утро! С чаша кафе в ръка е време за кратък крипто ъпдейт!

Доминация на Биткойн: 44.99%

Цена на Биткойн: $62 462

Обем търговия за последните 24 часа = $98.10 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 76 Extreme Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.62T 1.46%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.177T 0.91%
Пазарна Капитализация на Етериум 496B 2.00%
Пазарна Капитализация на DeFi 153.73B 20.65%

Solana постави нов рекорд

През последните месеци Solana все по-често започна да се появява в новините - множество DeFi проекти започнаха да използват мрежата и се наляха големи суми капитал от инвеститори, а това съответно повиши цената. 

Вчера родният токен на мрежата SOL постигна рекорден ръст в $218.73 според CoinMarketCap, преминавайки предходния си рекорд от $213. Криптовалутата е нагоре със значителните 31.4% за последните седем дни, като в момента се намира на шесто място по обща пазарна капитализация, като измести дори XRP

Високият брой на транзакции за секунда (50 000 tps), който мрежата позволява, доведе много DeFi проекти, които неуморно градят над нея. Общата сума на заключение средства във всички DeFi проекти на Solana e $13.56 млрд. Най-много заключени средства има в Radium, който е автоматичен пазар (AMM) и доставчик на ликвидност. 

 

Mastercard си партнира с Bakkt, цената на акциите скача

Bakkt е компания, която държи крипто за своите клиенти и наскоро стана публична. Цената на акциите обаче се покачи значително след като вчера Mastercard обяви, че ще работи с платформата, за да позволи на своите клиенти в САЩ да купуват, продават и държат дигитални активи чрез портфейла. В същия ден разплащателният доставчик Fiserv също обяви колаборация с Bakkt.

Това доведе до скок в цената на акциите на компанията. От затварянето на пазара в петък на $9.15, пазарът затвори в понеделник на $30.60 за брой. Най-високата позиция бе достигната в $31.57. Bakkt има пазарна оценка от около $4 млрд.

 

Биткойн фючърс ETFите в САЩ се надпреварват за ниски такси

Миналата седмица първият Биткойн фючърс ETF на ProShares започна своята търговия, като достигна обем от почти $1 млрд за първия си ден. Само броени дни по-късно на пазарът се появи и неговия съперник, ETFът на Valkyrie, който обаче имаше значително по-малък успех - скромните $80 млн. Причината разбира се е, че първият печели винаги славата, но и таксите на компаниите. 

Те двете взимат по 0.95%, което означава, че на всеки $1000 инвестиция, фирмата прибира $9.5 за себе си. Не така обаче стоят нещата при Биткойн ETFът на VanEck, който има за цел да взима такса от 0.65%, значително по-малко от своите конкуренти. 

Така VanEck може да привлече по-голямо внимание на инвеститорите. Единственият Биткойн ETF в света с по-ниска такса е CI Galaxy Bitcoin ETF (BTCX), която е 0.40%.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога