Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 27.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 27.10

Добро утро в сряда, а тук са и крипто новините топли, топли.

Доминация на Биткойн: 44.28%

 Цена на Биткойн: $60 941

Обем търговия за последните 24 часа = $123.21 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 73 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.59T -0.72%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.1247T -2.55%
Пазарна Капитализация на Етериум 504B 1.41%
Пазарна Капитализация на DeFi 154B 23%

“Трябва да разрешим на банките” да държат крипто: главата на FDIC

FDIC или Федералната корпорация за гарантиране на депозитите, е една от най-главните финансови институции в САЩ. Главата нa FDIC, Jelena McWilliams, вярва, че е време банките да получат възможност да държат криптовалути като Биткойн както за себе си, така и за своите клиенти.

„Мисля, че трябва да позволим на банките вход в това пространство, като същевременно управляваме и смекчаваме риска по подходящ начин“, каза тя по време на интервю за Reuters. McWilliams също спомена, че целите са банките да държат крипто за клиентите си и да използват дигитални активи като форма на обезпечение. Тя допълни, че банките трябва да имат позволението да дължат крипто в баланса си, както правят компании като Tesla и Square.

Ако колаборацията крипто-банки ни се струва позната, то е защото предходния председател на OCC Brian Brooks бе разрешил на федералните банки да държат крипто за клиентите си. С промяната в управлението и стъпването на власт на Michael Hsu обаче, разрешението бе отменено. Изглежда обаче банките отново ще получат достъп до крипто пътя.

 

Предлагането на Етериум може да намали драстично след Етериум 2.0

В момента предлагането на криптовалутата е 118 млн, като последните промени в кода, а и предстоящите бъдещи, може би ще намалят драстично токените в циркулация. Според симулация на Ultrasound Money, след преминаването на proof-of-stake Етериумите ще намаляват със скорост от 2% на година, т.е мрежата ще гори повече токени, отколкото се произвеждат. 

През август в сила влезе EIP-1559, който увеличи размера на блока и промени структурата на таксите, като те вече биват изгаряни. Към момента има 57% редукция на издаването на нов Етериум - 1.1 млн е новосъздаденият Етър от началото на EIP-1559, но изгореният е 630 000. 

Преминаването към Етериум 2.0 се очаква допълнително да намали предлагането на Етър. При proof-of-stake се очаква притежателите на токени да ги заключат в мрежата, като ще получават награда за което. Тя обаче ще бъде по-малка от тази, която се плаща сега за изминевян блок чрез proof-of-work. Така се очаква до края на другата година да имаме по-малко наличен Етър, отколкото сега.

 

Приходите на Robinhood с 78% надолу поради слаб интерес към DOGE

Компанията публикува своя финансов репорт за Q3 2021 като се забелязва, че крипто приходите са спаднали с $51 млн или 78%, спрямо предходното Q, когато са били $233 млн. 

Спадът е задвижван поради намаленото търсене на Dogecoin от клиентите, което избухна в началото на годината. “През Q2 историята беше крипто, особено DOGE”, каза Jason Warnick, CFO на компанията. Въпреки спада на приходите, той каза, че платформата скоро ще пусне свой портфейл, за който вече има над 1 млн чакащи. 

Като цяло борсата е имала $365 млн за Q3, което обаче е доста по-малко от $565 млн за Q2. 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога