Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 28.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 28.09

Добро утро! Време е за кафе в ръка и брой с крипто новини.

Доминация на Биткойн: 42.52%

Цена на Биткойн: $42 183

Обем търговия за последните 24 часа = $96.28 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 25 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.88T -4.20%
Пазарна Капитализация на Биткойн 794B -4.69%
Пазарна Капитализация на Етериум 343B -6.74%
Пазарна Капитализация на DeFi 118B -20.31%

Coinbase пуска опция за получаване на заплати директно в приложението

Вчера крипто борсата сподели за своя нов продукт “Get paid in crypto”. Той ще дава възможност на всички клиенти в САЩ, които взимат заплатите си с директен депозит, да получат цялата или част от сумата в Биткойн или друга криптовалута в приложението. 

Постът на Coinbase гласи, че потребителите може да получава сумата в приложението както в долари, така и в крипто. Двете възможности са безплатни, като компанията ще получава малък процент за конвертирането при крипто. 

Новината има голямо значение за индустрията, тъй като Coinbase има милиони потребители и разрешаването на такава услуга може да повиши търсенето на Биткойн и другите криптовалути.

 

Binance спира ред услуги в Сингапур

От октомври 26 тази година жителите на Сингапур няма да имат достъп до редица услуги в Binance.com. По-конкретно това са спот търговия, депозити и поръчка на криптовалути чрез фиатни канали. Компанията приканва всички свои клиенти да изтеглят наличности си до 04:00 am, за да бъдат избегнати потенциални проблеми със системата. 

През август Монетарната агенция на Сингапур каза на крипто борсата, че дъщерното ѝ дружество Binance Asia Services не е лицензирано в страната. По-късно институцията постави Binance в Списък за предупреждение към инвеститорите. 

 

Биткойн нодовете и каналите са с рекорден ръст

Според данни на анализаторската компания Glassnode сумата на нодовете, опериращи на Lightning Network се е повишила с 160% през септември до рекордните 15 600. 

Сумата на каналите, връзките между нодовете, също бележи ръст от 73 000, репрезентиращи 4.6 канала за нод. 

Метриките показват сензационен ръст на мрежата, като това повишава и количеството Биткойн, което може да бъде трансформирано. В момента капацитетът е 2904 Биткойна, ръст от 170% от януари насам, като само за септември капацитетът се е увеличил с 22% или 514 Биткойна.

 

Крипто борса Huobi затваря врати в Китай

През уикенда крипто борсата Huobi сподели, че сметките на китайски клиенти ще бъдат прекратени до 31 декември. Решението е следствие на допълните рестрикции на Китай срещу крипто сектора от тази седмица. Заповед за забрана на крипто търговията има още през 2017, но напоследък Правителството взима все по-сериозни мерки по отношение на индустрията. 

Нарастването на притесненията като че ли раздвижи токените на DeFi проектите, които не могат да бъдат обект на забраната, защото бе забелязан ръст в токени като Uniswap, Sushi, Maker.

През май Китай предприе сериозни мерки срещу сектора за добив на Биткойн, като затвори множество майнинг ферми в ключови за сектора провинции. Това намали hash rate-а с 50% (до 84m) и повлия на цената на Биткойн. Въпреки това в момента hash rate-а е с нима от 136m. 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога