Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 25.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 25.09

Добро утро в съботния брой!

Доминация на Биткойн: 42.14%

 Цена на Биткойн: $42 711

Обем търговия за последните 24 часа = $133 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 28 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.9T -4.09%
Пазарна Капитализация на Биткойн 804B -3.86%
Пазарна Капитализация на Етериум 344B -5.43%
Пазарна Капитализация на DeFi 119B 42.39%

Китай отново споменава за своята крипто забрана

Правителството на Китай сподели повече детайли по отношение на крипто забраната, която бе повдигнало. „Напоследък активността на търговията с виртуални валути нарасна, нарушавайки икономическия и финансов ред, порождайки незаконни и престъпни дейности като хазарт, незаконно набиране на средства, измами, пирамидални схеми и пране на пари“, се казва в съобщението.

С цел предпазване от риска, Китай публикува и своята позиция относно дигиталните активи, според която криптовалутите нямат същия легален статус, както легалните валути в страната. В допълнение спомена и забраната, която е в сила от години, за търгуването на крипто активи. 

„Бизнес дейностите, свързани с виртуалната валута, са незаконни финансови дейности“, допълва Правителството.

Тази година се оказва вес по-трудна за китайския крипто сектор. През май някои от най-големите обежища на крипто миньорите в страната затвориха врати за добива на Биткойн. Голяма част от майнинг фермите събраха своето оборудване и се преместиха в други страни, като сред предпочитаните региони са Казахстан и САЩ. 

 

Крипто пазарът отново надолу

Поредицата от забрани през май накара цената на Биткойн да спадне от своя пик в $64 400 до под $30 000, спад с над 50%. Същата участ сподели и целия крипто пазар. Няколкото кървави дни станаха седмици, но с течение на времето нещата започнаха да се възстановяват.

Последното съобщение от Китай обаче отново изпрати крипто пазара в бездната, но този път с далеч по-малки проценти. 

Биткойн е надолу с 4.01% за последното денонощие, като в момента се търгува на цена от $42 517. Етериум бележи малко по-голям спад, от 5.54% в цена от $2 914. Solana се търгува на цена от $142, спад с 0.99%.

 

FTX се премества от Хонконг на Бахамите

FTX, втората по популярност платформа, официално е преместила своята централа от Хонконг на по-крипто настроените Бахами, според информация от сайта на компанията.

По-рано тази седмица борсата получи лиценз от Гибралтар и Бахамите, където ще оперира под името FTX Digital Markets.

CEO-то на компанията Sam Bankman-Fried написа в Twitter „Бахамите са едно от малкото места със създадена цялостна рамка за крипто.“ Той добави, че страната „е излязла от COVID, безопасно е и няма карантина“.

Бахамите както и Бермудските острови водят про крипто политика. Бахамите пуснаха в обръщение Sand Dollar, дигитална валута на Централната банка, а базираната на острова банка Deltec bank предоставя услуги на FTX, Тетър и други крипто компании.

 

Кентъки повдига въпроса за високодоходните акаунти на Celsius

Департаментът на финансовите институции в Кентъки е повдигнал обвинения срещу високодоходните акаунти на компанията за крипто заеми Celsius.

Celsius предлага възможността за депозит на криптовалути и лихва от 17% в замяна.

Проблемът обаче идва, че според регулатора в Кентъки, тази дейност е дейност от ценни книжа, а компанията не е регистрирана в щата за такава. 

Според данни 1571 са клиентите от щата, които ползват услугата. Те са депозирали близо $17.6 млн равностойност в криптовалути, като Celsius е изплатила $453 000 за периода от три години и четири месеца, в които оперира.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога