Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 30.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 30.10

Добро утро в събота!

Доминация на Биткойн: 44.09%

Цена на Биткойн: $61 748

Обем търговия за последните 24 часа = $118.53 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 73 Greed

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.64T 1.01%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.164T 1.52%
Пазарна Капитализация на Етериум 515T 0.65%
Пазарна Капитализация на DeFi 149B -26.75%

 

MicroStartegy с нова Биткойн покупка

Компанията за бизнес софтуер MicroStartegy е добавила още 9000 Биткойна към баланса си през последното тримесечие, показаха финансовите репорти на компанията. С тази последна придобивка фирмата държи общо 114 042 Биткойна към 30 септември.

С цената на критовалутата в момента над $61 000, общо компанията има около $7 млрд от Биткойн. MicroStartegy акомулира BTC от повече от година, като направи куп поръчки на различни цени. Според данни компанията е инвестирала $3.160 млрд, като средната цена на покупка е $27 713 за койн.

Michael Saylor, CEO на MicroStartegy, заяви, че няма да продава натрупаните количества и също ще продължи с поръчките. Освен инвестирането на свободен кеш, компанията изпечата и няколко облигационни заема, с които да финансира поредните си поръчки. Изглежда това се оказа печаливша стратегия от Saylor, тъй като в момента инвестицията му е почти 100% нагоре.

Примерът на MicroStartegy бе последван и от Square и Telsa, които също добавиха BTC в баланса си.

 

SHIB отново с по-голяма капитализация от DOGE

По-рано тази седмица меме койна Shiba Inu достигна по-голяма пазарна капитализяция от своя предшественик Dogecoin. След това DOGE отново взе главна позиция, но ето че отново настъпи обрат. В момента на писане SHIB се намира на девето място по пазарна капитализация с цена от
$0.00007352. Токенът е нагоре с цели 162% за последните седем дни, докато цената на DOGE се е повишила със скромните 18.02% за същия период.

За мнозина състезанието е интересно, тъй като никой не е предполагал настъпването на такъв обрат. Според някои крипто анализатори обаче повечето SHIB инвеститори  може да се насочат към по-стабилни криптовалути като Биткойн, след напускането на кушешките позиции.

 

Crypto Punk продажбата за $532 млн?

NFT колекцията на Crypto Punks е сред топ проектите, създали NFT сферата, което си личи и по космическите суми на продажбите. Въпреки това продажба, която е за повече от половин милион определено заслужи внимание, но всъщност се оказа, че тя не е легитимна. CryptoPunk #9998 се е продало за 124,457 ETH, или $532 млн по времето на транзакцията, но не напълно. Изглежда феноменалната покупка е била следствие на накой, който е изпробвал DeFi проектите.

Силата на блокчейна на Етериум за проследяемост показва, че въщност транзакцията е т.н. flash loan, който позволява извършването на две противоположни операции в рамките на един блок. Т.е покупка и след това продажба в рамките на един блок, с което означава, че реална крайна транзакция не се е случила. Творбата е продадена и след това върната на оригиналния собственик.  

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога