Регистрация

Топ 5 стратегии надминали S&P 500 с над 100%

Топ 5 стратегии надминали S&P 500 с над 100%

Здравейте, приятели!

Тайната рецепта на Кока-Кола и истинското мнение на приятелката ви за обеците, които й купихте миналата Коледа – това са все тайни, които вероятно никога няма да научите (макар че има огромна вероятност тя да ги ненавижда). Но добрата новина е, че в света на криптовалутите няма „тайни“ рецепти за печелившо портфолио! Всичко е публично и достъпно за анализиране, тестване и приемане. 

 

Коя е най-добрата стратегия за вашето портфолио? 

Днес ще разгледаме пет крипто инвестиционни стратегии, които са надминали S&P 500 със 100% или повече в периода януари 2023 г. – август 2024 г. Ще се поразровим в това, което е работило, и в това, което не е.

 

 

1. Стратегия с претеглена капитализация (известна още като балансираната игра)

Тази стратегия представлява крипто версията на S&P 500. Капиталово претегленото портфолио разпределя инвестициите ви между 20-те най-големи криптовалути, въз основа на тяхната пазарна капитализация. Точно както S&P 500 дава по-голяма тежест на големите компании като Apple и Microsoft, тази стратегия дава повече внимание на по-големите криптовалути като $BTC и $ETH.

 

Резултатът? Впечатляваща възвръщаемост от 144%. Не е зле, нали? Но това е само началото.

 

 

2. Разделяне 80/20 BTC-ETH (известно още като класическото комбо)

Тази стратегия, известна като „Кока-Кола и Пепси“ на криптосвета, разделя портфейла на 80% Биткойн и 20% Етериум. Тази класическа комбинация е постигнала възвръщаемост от 190%.

 

 

3. BTC maxi (известна още като all-in on the king)

Ако сте достатъчно смели, стратегията Биткойн соло би ви донесла възвръщаемост от 226%. Всички яйца в една голяма дигитална кошница и... резултатът е доста впечатляващ.

 

 

4. Buy-the-dip (известна още като „хващане на падащия нож“)

Тук нещата стават все по-интересни. Започнете с 5 000 долара в BTC и дръжте още 5 000 долара в стейбълкойни, готови да купувате при всеки спад от 10% за период от пет дни. Тази стратегия би увеличила портфолиото ви с над 500%, превръщайки вашите 10 000 долара в 48 300 долара, в пика й през март!

 

 

5. 60% BTC, 20% ETH, 20% SOL

Тази стратегия включва разпределение на 60% от BTC, 20% от ETH и 20% от SOL. Въпреки малката алокация на Solana, експлозивното представяне на този актив превръща портфейла в електроцентрала с възвръщаемост от 620%.

 

 

Добре, това бяха петте стратегии „Buy&Hold", които надминаха S&P 500 с поне 100% в периода от януари 2023 г. до август 2024 г.!

 

Ако трябва да си вземете нещо от тази статия, нека бъде следното: традиционната стратегия за диверсификация, в която дядо ви се е кълнял (капиталово претеглената), не винаги е най-сигурният залог в криптовалутите. Простите стратегии имат потенциала не само да работят, но и да се представят по-добре. 

И не забравяйте, не купувайте на приятелката си бижута, освен ако тя изрично не ви е посочила кое бижу да купите!

 

Източник: Milk Road

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога